15 putties terbaik

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Putting permulaan terbaik

1 Rusean TT Yang paling plastik
2 Akan merujuk kepada Ecsilk Dempul domestik yang terbaik
3 Volma Standard Dempty yang paling serba boleh bermula
4 Bergauf glatte zement Untuk bilik kering dan basah
5 GLIMS Styro Prime Asas polimer. Kemudahan permohonan

Pengisi Penamat Atas

1 Sheetrock superfinish Dempul siap yang terbaik
2 Weber LR + Permukaan terpancut
3 Penambang menamatkan Harga terbaik
4 Ceresit CT 225 Lapisan yang paling boleh dipercayai
5 KNAUF Multi-Finish Kemudahan permohonan

Dempul universal yang terbaik

1 KNAUF Fugen Dompet universal terbaik untuk kerja dalaman
2 Akrilik universal VGT Dempul yang paling mudah di tempat kerja
3 Unis Blick Harga terbaik
4 Rumah putih Bahan yang paling tahan lama
5 Litokol litofinish facade Penggunaan ekonomi. Rintangan fros yang baik

Apabila menjalankan kerja spelling moden dengan menggunakan bahan khas. Pasaran menawarkan banyak campuran kering dan penyelesaian yang sedia digunakan. Terdapat simen, epoksi, lateks, poliester dan putties lain yang direka untuk aplikasi untuk pelbagai substrat.

Kajian kami membentangkan campuran terbaik dari pelbagai pengeluar. Untuk kemudahan pembaca, penarafan produk dibahagikan kepada kemasan, permulaan dan gabungan sejagat. Kedudukan yang dianggarkan berdasarkan ciri-ciri produk dan pendapat pembina profesional yang mempunyai pengalaman dengan bahan ini.

Putting permulaan terbaik

Ciri khas dari dempul awal adalah harga yang berpatutan. Terdapat pelbagai jenis komposisi, ada yang boleh digunakan hanya di dalam bangunan, dan yang lain - dalam keadaan atmosfer yang paling sukar.

5 GLIMS Styro Prime


Asas polimer. Kemudahan permohonan
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.6

Memulakan dempul GLIMS Styro Prime direka khas untuk meratakan dan mengukuhkan permukaan sebelum memohon salutan hiasan. Campuran elastik ini membentuk lapisan kuat yang menghalang kemasukan kelembapan, pemusnahan atau retak. Produk yang dibentangkan mempunyai prestasi terbaik dan rintangan yang tinggi terhadap air, stim dan suhu terendah, hingga -50 ° C Terima kasih kepada ini, GLIMS Styro Prime mempunyai pelbagai aplikasi. Dengan bantuannya, anda boleh menebal penebat, kolam renang, dinding, fasad, dll.

Peratusan memasak yang disyorkan memerlukan 330 ml air setiap 1 kg campuran. Dengan ketebalan lapisan 2 mm, penggunaan GLIMS Styro Prime akan menjadi 3 kg setiap 1 m². The dempul adalah sangat mudah digunakan, menunjukkan lekatan yang lebih baik ke pangkalan dan pengedaran mudah dengan spatula. Antara lain, campuran bangunan ini memenuhi semua piawaian alam sekitar dan selamat untuk premis kediaman.


4 Bergauf glatte zement


Untuk bilik kering dan basah
Negara: Jerman (dihasilkan di Rusia)
Penilaian (2019): 4.7

Dempul asas Bergauf Glatte Zement akan menjadi pilihan terbaik jika anda perlu melakukan penyediaan kasar dinding dan siling sebelum tahap kerja pembaikan seterusnya. Mortar ini, yang berdasarkan simen, mempunyai kemuluran yang baik dan peningkatan rintangan terhadap keretakan. Penggunaan dempul ini dibenarkan di dalam rumah dan di hiasan bangunan bangunan, kerana ia bertujuan untuk objek dengan kadar kelembapan yang normal dan tinggi. Di samping itu, penyelesaian yang dibentangkan direka untuk operasi dalam julat suhu yang luas dari -50 ° C hingga 70 ° C.

Bergauf Glatte Zement bermula dempul bertujuan hanya untuk aplikasi manual, dengan ketebalan lapisan maksimum yang dibenarkan sebanyak 0.5 hingga 15 mm. Sesuai untuk hampir mana-mana permukaan, yang dirancang untuk memohon hiasan plaster, kertas dinding, kemasan dempul atau cat.Untuk mendapatkan konsistensi yang betul, campuran ini mesti dicairkan dengan 8.2-9.2 l air, suhu yang harus berada dalam lingkungan 5 hingga 25 ° C. Pada masa yang sama, anggaran penggunaan dempul adalah 1 kg bagi satu meter persegi.

3 Volma Standard


Dempty yang paling serba boleh bermula
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.8

Volma Standard dempul Standard digunakan secara meluas dalam pembinaan. Bahan ini digunakan dalam penjajaran dinding dan siling di bilik kering. Putty disarankan asas konkrit dan berasaskan gipsum. Selepas memohon lapisan dempul, anda boleh mula melukis, membongkok dinding atau menghias permukaan. Campurkan disediakan berdasarkan mereplikasi gypsum dan bahan tambahan mineral. Komposisi ini mempunyai lekatan dan rintangan yang tinggi untuk retak. Kelebihan produk harus termasuk kehadiran kualiti penebat, keluaran.

Kraftangan yang berpengalaman dan penunggang pemula memancarkan beberapa sifat positif Volma Standard mulai dempul. Ia adalah universal, kemudahan penyediaan dan aplikasi, kepekaan, kemudahan penggilingan. Dari segi kecil, pengguna mencatat kelajuan penetapan dan kekurangan tanda warna.

2 Akan merujuk kepada Ecsilk


Dempul domestik yang terbaik
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.8

Dompet awal domestik yang terbaik adalah campuran Yayasan Ecsilk. Ia bertujuan untuk meratakan dinding dan siling, untuk menghilangkan retakan dan penyegelan sendi dalam pembinaan drywall. Asas dempul adalah plaster putih berkualiti tinggi. Komponen kimia khas ditambah kepadanya. Mereka memberikan plastisitas putty, bukan penyusutan, lekatan yang baik. Di samping itu, bahan ini mempunyai penggunaan yang rendah (0.8 ... 0.9 kg / m. M) dengan ketebalan lapisan 1 mm. Ia adalah mungkin untuk dempul asas dari bata, konkrit, blok gas. Selepas pengeringan, salutan tahan lama dengan kemuluran tinggi terbentuk. Komposisi ini mudah dipersiapkan, dengan cepat digunakan dengan spatula, juga terlicin.

Pembina domestik mencatatkan kualiti yang baik dari dempul awal yang Ditubuhkan Econsilk, ketersediaan, penggunaan bahan yang rendah. Daripada kekurangannya, para pakar membezakan rupa retak selepas pengeringan selesai.


1 Rusean TT


Yang paling plastik
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 5.0

Kering kering Rusean TT digunakan sebagai dempul asas dan memastikan permukaan yang sempurna rata kerana kemuluran yang sangat baik. Memandangkan ia mempunyai kualiti terbaik rintangan kelembapan, kebolehtelapan dan pelekatan wap, ia boleh digunakan untuk kerja-kerja fasad dan di dalam bangunan. Ia sesuai untuk ruang bawah tanah, bilik mandi, beranda, dan lain-lain. Putty ini boleh digunakan untuk menyediakan dinding dan siling untuk memohon cat atau kertas dinding, serta untuk membenamkan keretakan dan pendawaian elektrik. Campuran yang dibentangkan boleh disusun dalam beberapa lapisan selepas yang sebelumnya benar-benar kering, dan ketebalan setiap lapisan tidak boleh melebihi 5 mm.

Untuk hasil terbaik dalam melakukan kerja-kerja pembaikan dengan Rusean TT mula dempul, adalah perlu untuk mematuhi saranan pengeluar berkenaan dengan perkadaran dan masa pencampuran. Jika dinding dempul dengan penyelesaian ketebalan 1 mm, maka anggaran penggunaan larutan itu ialah 1.1 kg bagi setiap meter persegi.


Pengisi Penamat Atas

Apabila lukisan dinding dan siling, kecacatan asas terkecil jelas kelihatan. Terima kasih kepada dempul penamat, adalah mungkin untuk menyiapkan permukaan untuk lukisan atau kertas dinding yang sempurna.

5 KNAUF Multi-Finish


Kemudahan permohonan
Negara: Jerman (dihasilkan di Rusia)
Penilaian (2019): 4.6

KNAUF Multi-Finish Putty menggunakan gypsum sebagai komponen asas, di mana komponen polimer dan gentian pengukuhan ditambah untuk mendapatkan prestasi bahan yang tinggi. Penyelesaian ini menjadikan campuran pilihan terbaik untuk rawatan yang sempurna dari pelbagai permukaan sebelum menggunakan cat atau kertas dinding. Oleh kerana campuran yang dibentangkan dibezakan oleh keplastikan yang lebih baik, ia sangat mudah dalam aplikasi dan menjamin permukaan licin dan licin tanpa peralihan.Dompet KNAUF Multi-Finish boleh digunakan untuk menutup jurang dan sendi struktur, dengan ketebalan lapisan maksimum tidak lebih dari 5 mm. Ia juga boleh digunakan untuk meratakan berterusan sehingga 3 mm, kedua-duanya untuk permukaan tidak rata mentah, serta struktur eternit selesai atau papak konkrit.

KnAUF Multi-Finish Putty untuk kelajuan pengeringan terbaik. Bergantung pada ketebalan lapisan, serta suhu dan pengudaraan ambien, proses ini mengambil masa antara 1 hingga 3 hari. Pada pematuhan semua keperluan untuk penyediaan permukaan dan perkadaran pencairan campuran kering, hasil terbaik dijamin.

4 Ceresit CT 225


Lapisan yang paling boleh dipercayai
Negara: Jerman (dihasilkan di Rusia)
Penilaian (2019): 4.7

Ceresit CT 225 semen semen boleh menghilangkan kesilapan kecil pada siling dan dinding di dalam bangunan, serta untuk kerja di bangunan bangunan. Pada masa yang sama, ia akan berkesan untuk menyembunyikan keretakan, cip dan penyelewengan lain pada permukaan yang dirawat, kedalaman yang tidak melebihi 3 mm. Putty ini mempunyai lekatan terbaik terhadap hampir semua pangkalan mineral, yang memastikan penciptaan lapisan yang berkualiti tinggi dan boleh dipercayai.

Untuk kekuatan dan ketahanan salutan memenuhi gentian pengukuhan, yang termasuk dalam campuran kering. Yang penting ialah kaedah penyediaan Ceresit CT 225 untuk berfungsi. Jumlah air yang diperlukan mesti mematuhi sepenuhnya keperluan pengeluar. Anda juga harus mengekalkan selang waktu semasa mencampurkan, seperti yang ditunjukkan dalam arahan. Jika anda mengikuti semua cadangan dinding dempul atau siling dengan campuran ini akan menjadi lebih mudah daripada penyelesaian dari pengeluar lain.

3 Penambang menamatkan


Harga terbaik
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.7

Pada harga yang paling berpatutan, anda boleh membeli kemasan dempul domestik pengeluar Prospectors. Walaupun bahan bajet adalah berkualiti tinggi. Ini dicapai dengan memperkenalkan bahan tambahan yang diubahsuai ke dalam asas gypsum. Putty disarankan untuk digunakan untuk penyediaan siling dan dinding di ruang dalaman, termasuk yang mempunyai kelembapan yang tinggi. Anda boleh meletakkan jenis asas dempul, contohnya, permukaan plaster, konkrit, bata. Selepas pengeringan lengkap (24 jam), lapisan cat boleh digunakan untuk permukaan atau dinding dinding boleh digunakan. Ia tidak dibenarkan memotong permukaan yang bersentuhan dengan makanan dan air minuman.

Pengguna mempertimbangkan kualiti yang terbaik dari pembalap dempul kos rendah, kepekaan, bukan penyusutan, pengerasan pantas. Kelemahan campuran adalah pencampuran yang kurang dan kekuatan rendah lapisan kering.

2 Weber LR +


Permukaan terpancut
Negara: Finland
Penilaian (2019): 4.9

Weber LR + finishing dempul digunakan untuk menyediakan permukaan untuk pemprosesan hiasan. Ia dihasilkan sebagai campuran kering. Penyelesaian kerja disediakan dengan mencampurkan serbuk pembinaan dengan air. Semasa satu operasi, ia dibenarkan memohon lapisan 1-5 mm ketebalan. Penyelesaian yang disediakan mengekalkan sifat kerja selama 48 jam. Bahan ini ditandai dengan keplastikan yang tinggi disebabkan oleh pengenalan ke dalam komposisi komponen mengikat asal organik. Putty boleh digunakan secara manual dan mekanikal. Campuran dimaksudkan untuk penyediaan pangkalan di dalam bilik yang dipanaskan di bawah lukisan atau di bawah kertas dinding.

Peminat Rusia mencatat kelebihan dempul, seperti lapisan pencampuran yang cepat, pengamplasan mudah dan mendapatkan lapisan halus putih yang sempurna. Malangnya, tidak di mana-mana anda boleh membeli bahan penamat ini, dan harganya agak tinggi.

1 Sheetrock superfinish


Dempul siap yang terbaik
Negara: Amerika Syarikat (yang dihasilkan di Rusia)
Penilaian (2019): 5.0

Sheetrock SuperFinish dempul sedia untuk digunakan mempunyai kualiti yang unik. Pengilang telah bercampur-campur semua komponen dalam gabungan yang optimum, jadi sebelum bekerja, alat ganti hanya perlu mencampurkan penyelesaian kerja dan meneruskan permohonan. Ia adalah mungkin untuk mencapai sifat istimewa dengan menambahkan sebatian vinil kepada komposisi.Lapisan terpakai kering dalam masa 5 jam. Disarankan untuk melakukan operasi selanjutnya selepas 24 jam. Bahan ini mempunyai pengecutan rendah, yang mempunyai kesan positif terhadap kualiti penamat. Ia mudah untuk putty dempul, ia mempunyai lekatan yang ideal. Ketebalan satu lapisan mestilah kira-kira 2 mm. Anda boleh menggunakan kertas dinding cat atau gam di permukaan dempul.

Menamatkan perajur memanggil Sheetrock SuperFinish finishing dempul komposisi terbaik untuk persiapan permukaan sempurna untuk lukisan atau kertas dinding. Satu-satunya kelemahan campuran adalah harga yang tinggi.


Dempul universal yang terbaik

Dalam sesetengah kes, siling merata, dinding dan fasad adalah lebih mudah dan lebih menguntungkan dengan bantuan dempul sejagat. Spesies individu sesuai untuk meratakan pelbagai bahan.

5 Litokol litofinish facade


Penggunaan ekonomi. Rintangan fros yang baik
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.6

Bahan universal untuk dinding-dinding dan siling-siling sangat baik untuk kerja persediaan dalaman dan luaran. Baik terletak di mana-mana bata atau asas konkrit. Pengecualian adalah dinding blok silikat gas dan konkrit buih - dengan mereka menggunakan dempul ini tidak disyorkan oleh pengilang. Asas semen menentukan ketebalan lapisan maksimum - 2 mm, tetapi selepas pengeringan, seterusnya dapat diterapkan, sampai hasil yang diinginkan dicapai.

Permukaan dempul mestilah berada pada suhu yang positif, dan selepas pengeringan, lapisan yang dihasilkan mempunyai sifat tahan beku. Litokol Litofinish Fasad sempurna membuktikan dirinya dalam keadaan cuaca yang teruk. Secara purata, penggunaan dempul adalah 1.4 kg / m² setiap lapisan 1 mm, yang agak ekonomik berbanding dengan pesaing terdekatnya.

4 Rumah putih


Bahan yang paling tahan lama
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.8

White House universal dempul berdasarkan kopolimer akrilik, sesuai untuk meratakan dinding luaran dan dalaman. Ketebalan lapisan pada masa yang sama boleh mencapai sehingga 7 mm, yang merupakan penunjuk yang sangat baik untuk campuran selesai. Selepas menggunakan campuran selepas dua jam sepenuhnya membeku, mencapai pengeringan penuh selepas sehari. Salutan seragam yang dihasilkan mempunyai warna putih matte dan tidak diambil sama sekali.

White House dempul sangat tahan terhadap keadaan atmosfera dan fros. Memandangkan ciri kelembapan campuran ini, ia boleh digunakan dengan selamat untuk merawat dinding di bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi, seperti ruang bawah tanah, mandi, dapur, dan lain-lain. Ia juga tidak berbahaya kepada alam sekitar, manusia, dan sepenuhnya tidak berbau. Kos bahan penamat ini sepenuhnya dibenarkan oleh kualiti dan ciri-ciri campuran, serta ketahanan, yang memberikan ketahanan terhadap faktor luaran.

3 Unis Blick


Harga terbaik
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.8

Pilihan terbaik untuk kemasan bajet adalah penggunaan dempul Unis Blick. Komposisi ini dibuat berdasarkan bahan binaan semula jadi. Pengeluar mengesyorkan menggunakan campuran untuk mengelak kecacatan dan keretakan kecil pada pelbagai permukaan. Jisim plastik boleh digunakan untuk pemasangan tab mandi, baskom, mangkuk tandas, dan sebagainya. Bidang utama aplikasi dempul adalah untuk menghiasi bilik-bilik dengan iklim mikro yang menguntungkan. Komposisi ini tidak sesuai untuk menghasilkan salutan di kawasan basah dan di muka bangunan. Untuk memohon lapisan dempul yang besar, perlu memohon pita pengukuhan. Apabila pengeringan, lapisan meratakan tidak mengecut.

Peminat sains percaya Unis Blik dempul pilihan bajet terbaik untuk hiasan dalaman. Ia adalah plastik, tahan retak dan pengeringan cepat. Tetapi apabila pengeringan, mungkin ada penyulingan kerana kehadiran batu-batu kecil dalam komposisi.

2 Akrilik universal VGT


Dempul yang paling mudah di tempat kerja
Negara: Rusia
Penilaian (2019): 4.9

Ia sangat mudah bagi pembina untuk mencipta permukaan licin dengan menggunakan dempul universal VGT. Produk berasaskan akrilik boleh digunakan untuk mengelak retak dalam plaster, kayu, konkrit, bata, papan serat dan papan partikel. Putty disyorkan untuk menggunakan bangunan di dalam dan di luar, hanya asas yang harus dilindungi daripada pendedahan langsung kepada pemendakan. Ketebalan satu lapisan boleh berbeza-beza dalam lingkungan 1-7 mm. Selepas pengeringan, lapisan licin licin dibentuk, dengan penggunaan yang mahir, komposisi boleh bertindak sebagai rawatan penamat. Dempul keras berbeza dalam pengecutan kecil dan lekatan yang baik untuk bahan yang berbeza.

Pembasuh seperti banyak dempul universal akrilik VGT. Ia mudah untuk digunakan dan tahap, ia mempunyai rintangan kelembapan dan rintangan fros. Kekurangan bahan termasuk pembentukan debu yang halus, ketika bekerja, cepat mengeringkan dalam bekas dengan tutup tak tertutup.


1 KNAUF Fugen


Dompet universal terbaik untuk kerja dalaman
Negara: Jerman (dihasilkan di Rusia)
Penilaian (2019): 5.0

Dompet KNAUF Universal Fugen digunakan secara meluas. Ia dibuat berasaskan serbuk gipsum dengan tambahan bahan tambahan polimer. Aditif meningkatkan keanjalan lapisan dempul, memperbaiki lekatan. Tujuan utama campuran - penjajaran dinding dan siling di dalam bangunan, di mana terdapat kelembapan biasa. Oleh kerana gypsum adalah hygroscopic, ia tidak disyorkan untuk meletakkan pangkalan dempul di bilik mandi dan dapur. Sebagai sebahagian daripada sebatian toksik, selepas pengeringan, lapisan tidak retak disebabkan kekurangan pengecutan. Dengan bantuan dempul, anda boleh mengetatkan lantai yang ditampal dan konkrit, sendi meterai dalam pembinaan drywall, serta menghapuskan kecacatan dan retak kecil.

Pembina profesional adalah positif tentang kualiti dedaunan KNAUF Fugen, seperti serba boleh, plastik, lekatan yang baik. Tetapi penyelesaiannya cepat mengeras dan tidak boleh dicairkan semula dengan air.

Undian popular - yang merupakan pengeluar terbaik pengisi?
Kami mengundi!
Jumlah undian: 275
Perhatian! Maklumat di atas bukan panduan untuk pembelian anda. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan