10 bestsellers novel terbaik

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Top 10 bestsellers novel terbaik

1 Gatsby yang hebat Buku terlaris dunia
2 Kebanggaan dan prasangka Genre novel klasik
3 Menyalahkan bintang-bintang Terbaik untuk remaja
4 Bilik lavender Kisah segitiga cinta
5 Summer, selamat tinggal! Menarik dan dewasa dan kanak-kanak
6 Red Notepad, atau Paris Quest Kisah cinta dengan sedikit detektif
7 Rumah jalan impian Pelbagai watak watak
8 Rhapsody Angin Masa plexus yang menarik
9 Beritahu saya tentang laut Petikan Teratas
10 Menghidupkan awak Plot luar biasa

Novel adalah klasik dari dunia sastera, yang dibentuk pada akhir abad ke-16. Dalam novel, pengalaman manusia, perasaan dan pantulan mereka dibawa ke hadapan, plot, sebagai peraturan, memberitahu orang-orang dengan tragedi dan kesukaran hidup mereka. Buku-buku dalam genre ini memberi kami peluang untuk mengintip kehidupan seseorang, untuk mengalami wira mereka semua saat-saat bahagia dan sedih mereka. Akhir-akhir novel ini mendorong pembaca untuk menganalisis hidupnya, membantu dia mencari jawapan kepada soalan-soalan keprihatinan terhadap jiwanya. Pada akhirnya, sebagai hobi yang menyeronokkan untuk beberapa malam, sebuah buku dalam genre novel akan menjadi pilihan terbaik.

Buku laris dunia milik Fitzgerald dan Bradbury, yang menulis dalam suku kata cahaya; Dostoevsky dan Tolstoy, yang menaruh minat terhadap subjek yang lebih kompleks; Safarly, Lisa Jewell, Carol Matthews, John Green, memberi tumpuan kepada penonton moden. Kami telah mencipta pemilihan novel terbaik, pusat plot yang mana hubungan manusia, sama ada cinta atau persahabatan. Kami membawa kepada buku perhatian anda yang tidak kehilangan populariti mereka, walaupun selepas bertahun-tahun, dan dalam beberapa kes bahkan berabad-abad.

Top 10 bestsellers novel terbaik

10 Menghidupkan awak


Plot luar biasa
Oleh: Carol Matthews
Harga buku: 290 gosok.
Penilaian (2018): 4.0

Jika anda mencari novel dengan kisah cinta yang luar biasa, maka "Menghidupkan anda" adalah pilihan terbaik untuk membaca. Buku ini merangkumi topik sosial, bahkan ketidaksamaan kaum, tekanan prasangka dan stereotaip bodoh. Watak utama adalah seorang penjahat Inggeris Jenny yang kesepian 30 tahun, yang dilihat oleh semua orang dengan tetikus kelabu. Di samping itu, dia dibuang oleh seorang lelaki, yang mana dia menghabiskan 7 tahun.

Jeni, seolah-olah diukur dan tidak mempunyai gadis pengembaraan, akan mengurangkan semua simpanan mereka untuk membeli lawatan ke Afrika dan bertemu dengan Dominic yang tampan, pahlawan Maasai, yang tidak akan peduli pada pembaca mana pun. Episod menarik penyesuaian orang asing dalam masyarakat Inggeris Inggeris konservatif akan dibawa pergi, apabila semua yang dia tahu adalah untuk memburu dan melindungi adalah sejenis Tarzan moden. Anda akan merasai seluruh rasa Afrika dan pasti akan empati dengan watak-watak utama.

9 Beritahu saya tentang laut


Petikan Teratas
Pengarang: Elchin Safarli
Harga buku: 368 gosok.
Penilaian (2018): 4.2

Novel penulis moden Elchin Safarli "Beritahu saya tentang laut" adalah ingatan penulis tentang saat-saat terbaik zaman kanak-kanak dan remaja, ini adalah kenangan keluarga, kawan, tetapi ingatan yang paling terang adalah laut. Dalam ulasan, banyak perhatian bahawa gaya penulisan buku seperti buku harian peribadi, di mana mereka dengan tulus mencurahkan jiwa mereka, berkongsi sesuatu yang intim, rahsia, fikiran. Sebahagian besar diambil oleh esei zaman kanak-kanak, anda pasti akan secara sukarela ingat selari dengan saat-saat anda yang cerah.

Baca novel dengan cepat, bukan sahaja kerana jumlah kecil, tetapi juga terima kasih kepada suku kata mudah. Selepas membaca buku laris dunia ini, anda boleh menemui petua tentang cara mengatasi kemurungan, ketakutan kegagalan dan juga kematian, bagaimana untuk menjadi lebih baik kepada manusia dan dunia. Adalah disyorkan untuk membaca kepada pencinta kesusasteraan mengenai topik-topik mencari diri sendiri, keharmonian batin, kebijaksanaan. Seperti semua buku Elchin, kerja itu dibongkar menjadi petikan, dan ada banyak di sini.

8 Rhapsody Angin


Masa plexus yang menarik
Dihantar oleh: Karen White
Harga buku: 322 gosok.
Penilaian (2018): 4.3

The Rhapsody of the Windy Island adalah buku tentang nasib rakyat biasa dengan tragedi mereka, yang tetap kuat dalam semangat, masing-masing berjuang setan dalamannya sendiri. Pengarang kesukaan ini, Karen White, membawa pembaca ke 1942, Perang Dunia Kedua, dan memperkenalkan Maggie, Lulu, Kat dan Peter, yang hidup dalam keadaan ketenteraan yang sukar, dan kemunculan hari baru sudah menjadi alasan besar untuk kebahagiaan. .

Kemudian plot digantikan dan fokus pada tahun 2009. Emmy tertentu, atas desakan ibu, membeli sebuah kedai buku di sebuah pulau yang terletak di Lautan Atlantik. Di antara muka surat-surat buku dia mendapati surat cinta dan lukisan pelik. Di sinilah keseronokan bermula, apabila Amy ingin mencari jawapannya: apa yang berlaku di kedai ini dan mesejnya adalah ini? Penulis begitu mahir dan menyuarakan peristiwa-peristiwa yang menarik, menimbulkan tipu muslihat pada halaman pertama. Novel ini menunjukkan bagaimana masa lalu menghantui kami dan bagaimana dapat membiarkannya pergi.

7 Rumah jalan impian


Pelbagai watak watak
Dihantar oleh: Lisa Jewell
Harga buku: 305 gosok.
Penilaian (2018): 4.4

Buku yang menjadi buku laris dunia, "The House on the Street of Mimpi," mempunyai cerita menarik yang akan menyentuh tema cinta, menekankan pentingnya persahabatan dan bantuan bersama. Fokus Tobby adalah penyair yang tidak terpenuhi, yang memiliki rumah besar tiga tingkat yang telah berubah menjadi asrama. Isteri meninggalkan lelaki itu, dan dia berpaling untuk masa yang lama, dan rupanya meninggalkan banyak yang diinginkan.

Pembaca pasti akan tertarik untuk mengikuti nasib orang yang tinggal di rumah. Mereka benar-benar duduk di jalur hitam dalam kehidupan mereka. Tidak kurang watak yang menarik - Leah, - gadis yang hidup bertentangan. Apabila keadaan memaksa Tobby menubuhkan sebuah rumah untuk dijual, mereka akan memikirkan pasangan dengan Leah bagaimana mengatur kehidupan orang-orang yang menetap di rumah. Novel moden "The House on the Street of Mimpi" adalah banyak karakter yang berbeza, ini adalah tipu muslihat, ini adalah penyataan maksiat manusia.


6 Red Notepad, atau Paris Quest


Kisah cinta dengan sedikit detektif
Dihantar oleh: Antoine Lauren
Harga buku: 664 gosok.
Penilaian (2018): 4.5

The Notebook Merah, atau Paris Quest adalah suasana istimewa yang akan membangkitkan pembaca dengan perasaan yang terbaik, hangat, wira novel membaca buku, berjalan di sekeliling lapangan di malam hari dan mengasihi anak-anak mereka dengan ikhlas. Kerja itu berwarna dengan kedua-dua serpihan menyentuh dan nota humor. Tidak semestinya anda akan dapat menghilangkan diri dari buku ini, kerana dari awalnya penangguhan novel: watak utama Laurent, yang memiliki buku kecil Red Book, mendapati sebuah beg tangan wanita, di mana dia mendapati minyak wangi, beberapa kad foto dan buku nota dengan nota.

Tetapi semua barang-barang ini tidak akan membantu Laurent menubuhkan siapa pemilik beg itu. Kemudian lelaki itu hairan dengan mencari wanita yang cuai dan mencuba peranan seorang detektif. Memulakan siasatannya sendiri, perkara pertama yang dilakukan oleh wira itu menganalisis nota-nota dalam buku nota, apabila dia tiba-tiba menyedari bahawa dia lebih bersemangat untuk mencari pemilik dompetnya, tetapi bukan hanya untuk pulang, Laurent memperoleh minat yang besar untuk mengetahui gadis ini.

5 Summer, selamat tinggal!


Menarik dan dewasa dan kanak-kanak
Oleh Ray Bradbury
Harga buku: 156 gosok.
Penilaian (2018): 4.6

"Summer, Goodbye" adalah kesinambungan buku terlaris dunia Ray Bradbury, "Dandelion Wine", yang mengambil masa 50 tahun untuk menunggu. 2 tahun berlalu dalam cerita, watak utama Douglas dari seorang kanak-kanak menjadi remaja yang membantah selama-lamanya, tetapi dia tidak mahu membesar dengan apa-apa cara dan memutuskan untuk mengisytiharkan perang pada usia tua. Orang yang lebih tua menjadi baginya simbol semua yang paling buruk, yang mana seseorang boleh sampai ke penghujungnya. Menghapuskan musuh, menghentikan peredaran masa, dalam mana-mana yang tidak membesar - matlamat Douglas, tetapi bagaimana dia akan menyedari dan apa yang akan diterajui?

Novel menyentuh ini, penuh dengan makna dan metafora, yang zasyadut dalam ingatan, akan menjadi jambatan antara zaman kanak-kanak dan tua. Semasa membaca, anda akan melihat bagaimana generasi berubah, sikap mereka terhadap orang tua. Ini adalah buku tentang keperluan untuk mempunyai kekuatan untuk memenuhi yang tidak dapat dielakkan dan dapat mencari keharmonian dengan dunia dan diri sendiri.


4 Bilik lavender


Kisah segitiga cinta
Dihantar oleh: Nina Gheorghe
Harga buku: 405 gosok.
Penilaian (2018): 4.7

Novel "Bilik Lavender" yang ditulis oleh Nina Gheorghe diterjemahkan ke dalam beberapa belas bahasa dan berjaya melawat puncak-puncak buku laris sastera. Potongan itu menciptakan suasana hangat dan penuh semangat, bau seperti lavender, croissant segar, halaman buku, penuh dengan perbualan di bawah bintang-bintang, persahabatan dan cinta, dipenuhi cinta Perancis dan kafe-kafenya yang selesa.

Watak utama dengan nama Jean Égare sungguh yakin bahawa hanya buku yang benar-benar dipilih dapat mengangkat kemurungan dan kerinduan sebagai tangan, melepaskan diri dari penderitaan dan keraguan rohani. Tetapi paradoks: seorang lelaki tidak dapat menemui "pil ajaib" nya yang akan membantu dia bertahan dengan beberapa peristiwa dan kerugian. Segala-galanya akan terbalik apabila musim panas tiba di bandar raya dan Egar jatuh pada perjalanan ke Provence untuk mengenang masa lalu dan memulakan masa depan yang baru. Buku ini sangat berminat dengan peminat novel tentang segitiga cinta. "Bilik Lavender" mungkin menjadi penyelamat buku.

3 Menyalahkan bintang-bintang


Terbaik untuk remaja
Dihantar oleh: John Green
Harga buku: 332 gosok.
Penilaian (2018): 4.8

Novel terbaru dunia "Guilty the Stars" akan menceritakan tentang remaja yang suka dan benci, protes dan kasihan, ketawa dan menangis. Hazel, pada usia 16 tahun, mempunyai kanser kelenjar tiroid, dan metastase telah dijumpai di paru-parunya, yang tentu saja sukar baginya untuk dilalui. Bimbang tentang keadaan anak perempuannya, ibu bapa pahlawan menghantarnya ke kumpulan sokongan, di mana gadis itu akan bertemu dengan Augustus, seorang lelaki muda yang akan mengubah pandangan Hazel tentang kehidupan dan dengan siapa dia akan memulakan hubungan cinta.

Augustus kehilangan bahagian kakinya akibat onkologi dan berjalan dengan prostesis. Walau bagaimanapun, heroin tidak mahu menyakiti lelaki itu, kerana ia mungkin tidak menjadi apa-apa hari. Hampir semua tindakan Hazel lebih lanjut akan berdasarkan ketakutan ini. Buku ini akan menjadi menarik untuk semua kategori umur, tetapi ia akan sangat berguna untuk remaja, kerana kerja akan mengajar anda untuk mencintai kehidupan dan menikmati saat-saat mudah.

2 Kebanggaan dan prasangka


Genre novel klasik
Oleh: Jane Austen
Harga buku: 147 gosok.
Penilaian (2018): 4.9

Kerja "Pride and Prejudice" dilihat oleh dunia setakat 1813, dan selama lebih dari 200 tahun ia dianggap sebagai dunia klasik genre novel. Buku yang menarik ini akan menarik perhatian orang-orang yang percaya bahawa cinta mengatasi semua halangan. Novel ini menceritakan bahawa kadang-kadang penghakiman yang tidak benar tentang orang menghalang pembinaan kebahagiaan dan mendedahkan tema perwatakan sepanjang masa, dan semua ini tidak dilucutkan humor dan ironi, memberikan kegembiraan kepada bahasa pengarang yang mulia dan cantik.

Tumpuannya adalah pada keluarga Bennet, yang tinggal di wilayah itu dan terdiri daripada seorang bapa, ibu, watak utama Elizabeth dan 4 adik perempuannya. Pengantin lelaki yang enak, Encik Bingley, datang ke rantau mereka, dia kaya dengan kewangan dan fikiran, dan dia kacak dan tunggal, dan rakannya, Encik Darcy, yang juga kacak dan terjamin, telah datang bersamanya. Sebagai nama buku itu, novel mengenai kisah cinta yang rumit, di mana penghalang itu selalu menjadi tekanan pendapat umum dan rasa bangga.

1 Gatsby yang hebat


Buku terlaris dunia
Dihantar oleh: Francis Fitzgerald
Harga buku: Menggosok 132.
Penilaian (2018): 5.0

Novel legenda oleh penulis Amerika Francis Fitzgerald, menerangi "Umur Jazz", yaitu tahun ke-20, ketika semuanya direbus dan direbus. Buku ini memperlihatkan elit pada masa itu, menunjukkan intipati sejati yang mewah, tetapi orang munafik. Novel ini mempesona dengan tema dan tema cinta yang luar biasa, melewati benang emas melalui sekeping. Selama lebih dari 90 tahun, buku itu tidak kehilangan popularitinya.

Novel itu menceritakan tentang seorang pemuda bernama Gatsby, yang gemar mencintai seorang gadis dari masyarakat yang tinggi, Daisy - yang, seolah-olah dia, tidak sampai.Untuk memenangi perhatiannya, dia akan menjadi seorang yang hebat, membuat kekayaan, menaklukkan penghormatan, kemuliaan - semua ini adalah usaha Daisy. Kegembiraan khas untuk pembelian buku itu telah membangkitkan filem eponymous "The Great Gatsby", selepas menonton yang semua orang pergi ke kedai buku untuk membeli versi bercetak cerita yang menakjubkan, yang menjadikan novel itu sebagai buku laris dunia.


Undian popular - novel bestseller yang terbaik?
Kami mengundi!
Jumlah undian: 3
Perhatian! Maklumat di atas adalah untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan panduan untuk membeli. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan