10 senjata api terbaik untuk pertahanan diri

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Top 10 senjata api terbaik untuk pertahanan diri

1 SCORPION-350-AC Paling popular. Shocker Stunner yang kuat
2 CD THUNDER. 111 Nilai terbaik untuk wang. Penunjuk laser, lampu suluh berkuasa
3 PHANTOM DK.111 Harga terbaik. Rintangan kepada suhu dan kelembapan, kepadatan
4 Shocker "Karakurt-Mini" ("Rajah") Model yang paling padat
5 SHERHAN TANDER K.111 mini Kes kesan tinggi. Kos yang berpatutan
6 Malvina-200-B Pilihan terbaik untuk wanita
7 YAN-5 Pertahanan diri terbaik terhadap haiwan liar. Masking di bawah payung, perumahan shockproof
8 AVATAR K.111 Pendedahan kuasa tinggi (sekurang-kurangnya 3 W)
9 YAN 4D Julat ultrasound yang baik
10 LASKA-SUPER Yang paling relevan untuk pertahanan diri di dalam lif atau kereta salon. Teknologi inovatif, salutan pelindung

Pistol stun adalah sejenis senjata awam, penggunaannya yang tidak menyebabkan akibat tidak dapat dipulihkan untuk organisma dan tentunya tidak menyebabkan kematian. Berdasarkan voltan dan masa di mana kesannya berlangsung, pelepasan boleh:

 1. Menyebabkan sakit akut;
 2. Menjadi penyebab sakit kejutan dan kekejangan otot;
 3. Untuk mempunyai kesan melumpuhkan,
 4. Untuk mencetuskan kehilangan orientasi dalam ruang dan kelesuan.

Meskipun terdapat banyak cadangan, hanya lima pengeluar yang mempunyai lesen rasmi yang diberi kuasa oleh undang-undang: Mart Group, Thunder, Oberon, Institut Penyelidikan Keluli dan Persatuan Pengetahuan dan Pengeluaran Produk Khas Semua senjata api lain ("Wasp", "Bumblebee", dll.) Adalah asal tidak sah dan boleh membahayakan pengguna.

Kami membentangkan anda kedudukan senjata api terbaik untuk mempertahankan diri. Dalam pengagihan kedudukan di bahagian atas telah diambil kira:

 • ciri-ciri (kuasa, voltan, dan sebagainya);
 • kos (nisbah kos dan kecekapan);
 • ulasan pengguna;
 • nasihat pakar.

Terdapat 3 kelas peranti electroshock untuk mempertahankan diri, di mana peranti dibahagikan mengikut kekuatan pelepasan:

 • 1 kelas. Voltan - 70-90 kV, kuasa - 2-3 watt. Ini adalah senjata api paling kuat yang dibenarkan di wilayah Persekutuan Rusia. Menurut para ahli, model kelas ini adalah alat-paralyzer yang terbaik untuk pertahanan diri, kerana mereka dapat memukul penyerang bahkan melalui beberapa lapisan pakaian hangat. Ini benar terutama pada musim sejuk.
 • 2 kelas. Voltan - 45-70 kV, kuasa - 1-2 watt. Peranti sedemikian menunjukkan kecekapan yang sedikit lebih rendah. Keuntungan mereka terletak pada nisbah harga dan kualiti optimum. Kos senjata api kelas ini agak rendah, sementara keberkesanannya masih tinggi.
 • 3 kelas. Voltan - 20-45 kV, kuasa - 0-1 W. Senjata api ini pada jaminan pakar lebih mirip dengan cara serangan psikologi terhadap musuh. Ia tidak mungkin untuk meneutralkan dengan peranti sedemikian, tetapi ia akan menjadi mustahil untuk menakutkan. Peranti ini dicirikan oleh kos rendah dan pelepasan elektrik minimum.

Top 10 senjata api terbaik untuk pertahanan diri

Kami menawarkan pilihan model yang paling popular dan berkesan dari pengeluar yang berbeza. Di sini dikumpulkan senjata api yang menunjukkan hasil terbaik. Pemilihan ini berdasarkan kepada maklum balas dari pemilik dan saranan pengajar pertahanan diri.

10 LASKA-SUPER


Yang paling relevan untuk pertahanan diri di dalam lif atau kereta salon. Teknologi inovatif, salutan pelindung
Negara: Rusia
Harga purata: 8000 gosok.
Penilaian (2019): 4.0

Pistol Laska-Super dari NAP Bahan Khas merupakan peranti untuk mempertahankan diri dengan kuasa tinggi dengan voltan cas sebanyak 70 kV.Keistimewaan peranti adalah kemungkinan menggunakannya di ruang terkurung, sebagai contoh, sebuah kereta atau lif, di mana ia tidak sesuai untuk menggunakan semburan lada atau pistol traumatik. Oleh kerana ringan (330 g) dan dimensi kecil (15.0 * 7.0 * 2.0 cm) daripada kejutan elektrik-lumpuh, model ini sesuai untuk kegunaan operasi dan memakai yang tersembunyi.

Pakej ini termasuk kejutan, pengecas, pasport untuk barangan, salinan sijil yang diperakui dan pemegang tali pinggang. Waranti produk adalah 2 tahun. Menurut para ahli, model ini tidak kalah dengan mesin kejutan elektrik dari pengeluar lain - teknologi terkini, pilihan had masa pendedahan yang telah ditentukan, penggunaan komponen permukaan yang dipasang dengan ultra padat dan lapisan pelindung untuk komponen elektronik.


9 YAN 4D


Julat ultrasound yang baik
Negara: Rusia
Harga purata: 7500 gosok.
Penilaian (2019): 4.1

Mencari senjata pistol dengan reka bentuk yang bergaya, bijaksana dan kualiti bela diri yang sangat baik, maka pastikan untuk memberi perhatian kepada "Yana 4D". Ia mempunyai banyak kelebihan. Pertama sekali, perlu diperhatikan selongsong tahan kejutan yang diperbuat daripada bahan komposit, memanjangkan ketahanan peranti. Di samping itu, pemilik akan suka penjana ultrasonik terbina yang bertindak pada anjing pada jarak sehingga 5-6 meter.

Peranti bertindak sebagai alat yang berkesan, caj frekuensi yang dimodulasi dengan sempurna mengatasi tugas tersebut. Ada lampu suluh yang menyinari jalannya dalam gelap. Daripada kekurangan itu, perlu diperhatikan ukuran yang besar, panjang ESD ialah 30 sentimeter. Membawa dalam poket anda tidak akan berfungsi, bagaimanapun, model itu berjaya menyamar sebagai payung lipat. Peranti ini sempurna untuk pertahanan diri peribadi, dan peralatan tambahan pengawal keselamatan profesional. "Yana 4D" - salah satu cara pembelaan diri yang paling kuat dan boleh dipercayai, yang akan ditambah dengan kos yang berpatutan.

8 AVATAR K.111


Pendedahan kuasa tinggi (sekurang-kurangnya 3 W)
Negara: Rusia
Harga purata: 6800 gosok.
Penilaian (2019): 4.2

Salah satu senapang pistol awam terbaik untuk pertahanan diri individu. Dia akan menakut-nakutkan haiwan dan melumpuhkan pesalah buat sementara waktu. Peranti tergolong dalam kelas kecekapan tertinggi, impak kuasa sekurang-kurangnya 3 watt. Menunjukkan hasil yang sangat baik walaupun di musim sejuk, ketika musuh dilindungi oleh lapisan pakaian yang tebal. Peranti ini adalah kenalan, jadi ia paling sesuai untuk pertahanan di ruang terkurung (tangga, lif, dalaman kereta), di mana musuh adalah sedekat mungkin dan ada peluang untuk menyentuhnya dengan pistol setrum.

"Avatar K.111" cukup ringkas, sesuai dengan saku atau beg. Elektrod hitam yang disamarkan tidak menyala dan tidak menarik perhatian, yang membolehkan anda menggunakan peranti pertahanan diri secara tidak disangka-sangka untuk musuh. Pengguna dalam ulasan mengatakan bahawa model itu agak tahan lama, boleh bertahan walaupun pukulan yang serius. Terdapat penunjuk status bateri. Yang terakhir mempunyai reka bentuk yang boleh ditanggalkan dan sepenuhnya mengisi semula caj dalam masa 40 minit. Daripada kekurangannya hanya dalam keadaan suhu yang sangat rendah (dari -15 dan ke bawah) ia menjadi sia-sia.


7 YAN-5


Pertahanan diri terbaik terhadap haiwan liar. Masking di bawah payung, perumahan shockproof
Negara: Rusia
Harga purata: 7500 gosok.
Penilaian (2019): 4.3

Model senjata api dari JSC "Institut Penyelidikan Keluli" dengan nama "Yana-5" dicirikan oleh kebolehpercayaan yang tinggi, ergonomik dan sarung tahan tahan. Ciri tersendiri ialah penutup alat perkakas di bawah payung lipat, yang membolehkan anda sentiasa membawa kejutan kecil dalam dompet anda, tanpa menarik terlalu banyak perhatian kepada peranti. Pengilang dilengkapi pistol kujang dengan penjana ultrasonik terbina dalam untuk kesan yang berkesan terhadap anjing dan haiwan liar yang lain yang terletak pada jarak hingga 10 meter.

Apabila membeli katrij khas, peranti ini bertukar dari senjata awam kenalan ke satu kenalan-terpencil, iaitu, penembak kejutan.Apabila anda mengklik pada butang "Mula", kartrij menembak dengan liner (elektrod) dengan wayar sehingga 4.5 meter jauhnya, memukul musuh dengan kejutan elektrik. Dalam ulasan, pengguna pasti mengesyorkan peranti itu akan dibeli, dengan menyatakan bahawa ia adalah kejutan yang kuat untuk mempertahankan diri kedua-dua wanita dan lelaki.

6 Malvina-200-B


Pilihan terbaik untuk wanita
Negara: Rusia
Harga purata: 9000 sapu.
Penilaian (2019): 4.4

Wanita untuk mempertahankan diri semakin memilih pistol khusus ini. Seperti yang dinyatakan dalam ulasan pemilik, peranti itu mudah, boleh dipercayai dan sangat berkuasa. Shocker adalah tongkat yang dipendekkan dengan pemegang ergonomik. Ia mudah menyalurkan kuasa sehingga 2-3 W, yang meletakkannya dalam kategori kecekapan pertama. Voltan yang dibekalkan juga pada maksimum, ia boleh mencapai 90 kV. Ia mudah memecah lapisan pakaian sebanyak 14 milimeter dan memungkinkan untuk meneutralkan musuh dalam masa setengah separuh.

Mengagumkan dan pelbagai. ESD menunjukkan kecekapan yang tinggi pada jarak sejauh 4.5 meter, yang bermaksud tidak diperlukan untuk membolehkan penyerang menutup. Pelepasan ini disertai dengan bunyi keras dan cahaya kilat yang menyilaukan, yang melengkapi kesannya dengan aspek psikologi. Model ini sangat sesuai di dalam beg tangan, dan dalam kes itu ia bertopeng dengan selamat di bawah payung lipat. Perlu diingat bahawa melalui peranti ini berfungsi tanpa sebarang aduan. Termasuk tiga kartrij. Ini adalah salah satu senjata api terbaik untuk pertahanan diri.


5 SHERHAN TANDER K.111 mini


Kes kesan tinggi. Kos yang berpatutan
Negara: Rusia
Harga purata: 4750 gosok.
Penilaian (2019): 4.5

"Sherkhan Thunder K.111 mini" adalah senjata pistol yang paling padat dan berkuasa yang akan memudahkan pengguna dengan harga yang sangat berpatutan. Peranti kelas pertama dibezakan dengan kecekapan tinggi, reka bentuk bergaya dan kemudahan penggunaan. Pemilik dan nota kes tahan kejutan yang menghadapi kesan yang serius. Model ini adalah pemimpin jualan, dan ini tidak menghairankan, kerana Sherkhan adalah murah, dan juga mudah bukan sahaja untuk penggunaan awam, tetapi juga sangat baik untuk struktur kuasa.

Neutralisasi musuh mengambil masa 1-1.5 saat. Pengilang tidak mencadangkan kesan jangka panjang kepada penyerang untuk mengelakkan akibat yang tidak diingini. Pelepasan pendek sudah cukup. Pengendali ESh sangat ergonomik, ia juga dilengkapi dengan tali, yang membolehkan untuk tidak menjatuhkan pistol. Peranti ini dilengkapi dengan bateri yang luas, yang cukup untuk hampir 200 pelepasan pendek. Model beratnya hanya 300 gram. Sekiranya anda perlu membeli cara pertahanan diri yang boleh dipercayai dan berkesan, tetapi tidak berlebihan, maka Sherkhan Thunder akan menjadi penyelesaian yang ideal.


4 Shocker "Karakurt-Mini" ("Rajah")


Model yang paling padat
Negara: Rusia
Harga purata: 13500 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Model ini diletakkan sebagai hadiah. Bergantung kepada reka bentuk, ia sesuai untuk lelaki dan wanita. Jika anda ingin menjaga keselamatan orang yang dikasihi dan membuat hadiah asal, kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepada Karakurt-Mini. Ini adalah versi yang lebih kecil daripada ESD yang popular. Model ini ternyata sangat padat dan ringan, ia mudah digunakan dalam saku atau dompet. Taser berat 165 gram.

Walaupun kecil, peranti ini sangat berkesan. Ia mampu menyerahkan caj maksimum yang dibenarkan sehingga 90 kV. Pelepasan semasa "Karakurt Mini" dengan mudah memecah lapisan pakaian 15 milimeter. Ia mempunyai konfigurasi lanjutan, yang merangkumi dua kartrij tempur dan cahaya asal isyarat untuk pra-silau dan mengagumkan musuh. Tubuh diperbuat daripada plastik yang kokoh. Pengguna menandakan bateri tahan lama dan pilihan enam warna yang berbeza. Di antara kekurangan itu, adalah mungkin untuk mencatatkan kos yang besar untuk pistol, serta penampilan hebat, untuk kesan psikologi ia tidak mungkin digunakan.

3 PHANTOM DK.111


Harga terbaik. Rintangan kepada suhu dan kelembapan, kepadatan
Negara: Rusia
Harga purata: 5500 gosok.
Penilaian (2019): 4.7

Senjata api moden "Phantom" pemenang pencalonan "Harga Terbaik". Model ini untuk mempertahankan diri, walaupun kos terendah berbanding dengan penunjuk lain penarafan, boleh membanggakan peranti kecekapan yang tinggi. Kelebihan # 1 adalah kuasa pistol kujang, yang tidak kurang dari 3 W, dan voltan pelepasan terbiar pada elektrod tempur (90 kV). Oleh itu, di hadapan anda adalah kejutan kelas pertama. Kelebihan nombor 2 - rintangan kepada rangsangan luar. Bukan rahsia lagi bahawa senjata api tidak menyukai kelembapan, "kerana" yang mana mereka boleh gagal pada saat yang paling penting. Jadi model ini adalah cekap dalam julat suhu dari -15 hingga +50 darjah, manakala ia tidak keliru walaupun oleh kelembapan 98% pada 25 darjah Celcius.

Dimensi (13.6 * 6.0 * 3.0 cm) dan berat (210 g) peranti diterima secara positif oleh pengguna, dengan ketara bahawa kejutan sesuai dengan mudah ke poket beg tangan atau jaket. Bateri, mengikut pengeluar (JSC Oberon), berlangsung selama 500 kitaran cas. Pakej ini termasuk kejutan, bateri, pengecas, tali pinggang untuk membawa peranti pada berus, arahan terperinci, pasport teknikal, sijil pendua, dan kad jaminan untuk pembaikan atau penggantian dalam masa satu tahun dari tarikh pembelian. Hasil hubungan atau jarak jarak hubungan adalah sekatan neuromuskular impuls elektrik voltan tinggi. Pakar perhatikan bahawa pelepasan itu akan berkesan walaupun bagi lawan dengan ambang kesakitan yang tinggi, sebagai contoh, orang yang menggunakan dadah atau mabuk alkohol.

2 CD THUNDER. 111


Nilai terbaik untuk wang. Penunjuk laser, lampu suluh berkuasa
Negara: Rusia
Harga purata: 9500 gosok.
Penilaian (2019): 4.8

Pistol kelas pertama (90 kV, 3 W) "Thunder" dari Tander LLC nilai terbaik untuk wang. Model ini untuk mempertahankan diri adalah senapang kejutan yang unik, yang dilengkapi dengan teknologi terkini. Ini adalah alat yang berguna, terbukti baik dalam konfrontasi dan hubungan jarak jauh hubungan. Tindakan peranti stun menyebabkan kekejangan otot yang teruk. Keanehan model ini terletak pada penampilan, yang menyebabkan ketakutan tambahan terhadap lawan. Terima kasih kepada pemegang yang mudah, terdapat ketepatan yang tinggi untuk melanda apabila merakam dan menghubungi terus. Cartridge "BTER" dicirikan oleh elektroda yang mencolok yang boleh memukul sasaran dari jarak hingga 5 meter.

Tambahan besar, menurut pengguna, adalah kehadiran seorang penunjuk laser dan lampu suluh LED untuk membingungkan penyerang dan pelepasan yang lebih tepat. Kit termasuk pistol pistol pistol, bateri boleh dicas semula dan pengecas. Untuk memantau keadaan caj membolehkan paparan cahaya pada instrumen. Sarung untuk kejutan yang dibuat dari kulit tulen. Dalam ulasan, mereka menilai secara positif model, menonjolkan kelebihan kekompakan (20.0 * 15.5 * 5.0 cm) dan ringan (340 g), kelajuan di mana cas automatik disalurkan (1.5 saat), kehadiran fungsi perlindungan termal dengan penggunaan yang berpanjangan tempoh operasi lampu berterusan (12 jam). Jangan lupa untuk meminta daripada sijil penjual, pasport untuk produk dan jaminan untuk barangan yang mengesahkan kesahihan penjualan.


1 SCORPION-350-AC


Paling popular. Shocker Stunner yang kuat
Negara: Rusia
Harga purata: 13400 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Pistol pistol yang paling popular untuk mempertahankan diri adalah Scorpion dari MART GROUP LLC. Keanehan model ini terletak pada bentuk peranti yang lebih baik - tongkat 35 sentimeter dengan penanda sasaran, berkat ketepatan pukulan sentuhan hubungan menjadi hampir 100%. Suasana ini juga membantu menjimatkan masa, dan dengan itu meningkatkan kemungkinan hasil yang baik untuk anda. Lengkung kejutan sepadan dengan ciri-ciri kelas pertama - kuasa 3 W, voltan 90 kV. Badan peranti ini terbuat dari fiberglass tahan tahan. Apabila anda membuat kejutan, musuh mengalami kesakitan yang tajam, merasakan kesan melumpuhkan dan menghalang. Tempoh purata keluar dari kejutan selepas menerima pelepasan adalah kira-kira 10 minit.

Dalam ulasan, pelanggan mencatat bahawa ini adalah pilihan terbaik bagi mereka yang suka bersantai di alam semula jadi atau tinggal di rumah negara. Pertama, ia adalah kejutan penembakan dengan jarak 4.5 meter, kedua, apabila kartrij terputus, peranti itu menjadi senjata electroshock yang berkesan dalam perjuangan kenalan, dan ketiga, ia boleh digunakan untuk mempertahankan diri sebagai tongkat.Bagaimana untuk memilih senjata pistol terbaik untuk mempertahankan diri

Nasihat pakar apabila memilih senapang untuk mempertahankan diri:

 1. Legality. Walaupun kekurangan kertas kerja dan keperluan untuk pendaftaran peranti itu, pastikan senjata api yang dibeli dihasilkan di wilayah Persekutuan Rusia, mempunyai pensijilan yang diperlukan, pasport teknikal dan jaminan pengilang.
 2. Kelas itu. Mengikut klasifikasi peranti yang paling berkuasa adalah kelas kejutan elektrik 1. Walau bagaimanapun, pertahanan diri adalah peranti yang sesuai dan kurang berkuasa - kelas ke-2 dan ke-3. Memutuskan dalam situasi yang anda merancang untuk menggunakan, dan sama ada anda bersedia menawarkan rintangan. Sekiranya anda takut anjing-anjing yang tersesat, berikan perhatian kepada model kelas 3 yang paling bersahaja, yang akan menyebabkan percikan api dan ozon yang dihasilkan pada haiwan. Bagi pertahanan diri dan harta benda yang berkualiti tinggi, peranti kelas 1 atau 2 lebih disukai.
 3. Pelbagai. Model menembak, sebenarnya, menggabungkan keupayaan untuk menyebabkan pelepasan kedua-dua dari jauh dan apabila mengeluarkan kartrij dengan sentuhan. Tetapi jika anda takut serangan di tempat awam (misalnya, kereta bawah tanah) atau lif, lebih baik membuat pilihan memihak kepada pistol gegancongan.
 4. Bentuk dan saiz. Di pasaran domestik terdapat peranti pelbagai variasi: padat, menyerupai walkie-talkie, atau tongkat besar, dalam bentuk pistol atau telefon, menyamar sebagai payung lipat, dan lain-lain. Untuk memakai tetap, model padat dan ringan yang sesuai dengan dompet sesuai.
 5. Jenis kuasa. Kejutan boleh dijalankan pada bateri atau bateri. Bateri berlangsung selama 1-1.5 tahun atau 20 pelepasan yang berlangsung selama 3 saat. Bateri memerlukan pengecasan selepas penggunaan atau selepas setahun dalam masa 8 jam sambungan ke sesalur kuasa.
 6. Fius. Kehadiran fius adalah ditambah besar untuk peranti stun. Terima kasih kepadanya, anda tidak mencederakan diri anda dengan kecuaian. Ia tidak akan membawa anda lama untuk menghidupkan peranti, tetapi keselamatan senjata untuk pemilik dalam keadaan kritikal akan sangat tidak ternilai.
Undian popular - yang pengilang senjata api adalah yang terbaik?
Kami mengundi!
Jumlah undian: 859
Perhatian! Maklumat di atas bukan panduan untuk pembelian anda. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan