5 telefon pintar terbaik dengan pemproses yang berkuasa

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Top 5 telefon pintar terbaik dengan pemproses yang kuat

1 Oneplus 7 Pro 8 / 256GB Skrin pada permukaan hadapan keseluruhan. Kamera depan boleh dipanjangkan
2 Samsung Galaxy S9 Sokongan video 360 darjah
3 iPhone X 4.3 bilion transistor dalam pemproses
4 Xiaomi Mi 9 6 / 128GB Kuasa terbaik
5 Samsung Galaxy S10 8 / 128GB Jualan terbaik

Di antara pengeluar telefon, sejenis perlumbaan senjata berlaku, di mana langkah utama adalah kuasa. Keupayaan teknikal telefon pintar terjejas oleh pelbagai parameter, yang utama adalah pemproses, jumlah RAM dan pengoptimuman perisian.

Untuk prestasi telefon, pertama sekali, pemproses bertanggungjawab. Pemproses adalah chipset padat yang melaksanakan proses pengiraan yang kompleks. Chipset ini mempunyai teras - jabatan kerja asal yang memproses permintaan. Semakin banyak jabatan tersebut, semakin tinggi prestasi. Tetapi "jabatan" yang berlainan diberkati dengan tahap keupayaan untuk bekerja. Kapasiti kerja nukleus dinyatakan dalam frekuensi jam. Semakin tinggi kekerapan jam, lebih kuat sekumpulan teras.

Selalunya, pengeluar melengkapkan pemproses dengan teras frekuensi yang berbeza. Jadi mereka lakukan untuk menjimatkan sumber tenaga - kuasa bateri. Sebagai contoh: apabila pengguna melancarkan permainan kasual, sistem memperkenalkan "brigade" teras frekuensi rendah ke dalam operasi - mereka dengan tepat akan menampung tugas itu dan tidak membazirkan minat mereka. Jika pemilik telefon pintar memutuskan untuk melancarkan pesanan utusan, penyemak imbas dan cuaca pada masa yang sama, kemas kini program, menonton video semalam, sistem melancarkan teras frekuensi tinggi. Dan apabila pemilik yang gelisah, antara lain, memutuskan untuk memasang permainan intensif sumber, semua teras dimasukkan dalam kerja.

Pada bulan Jun 2019, Snapdragon 855 dari Qualcomm, HiSilicon Kirin 980 dari Huawei, Exynos 9820 dari Samsung dan A12 Bionic dari Apple dianggap pemproses paling berkuasa. Berikut adalah senarai telefon pintar terbaik dengan pemproses yang paling berkuasa.

Top 5 telefon pintar terbaik dengan pemproses yang kuat

5 Samsung Galaxy S10 8 / 128GB


Jualan terbaik
Negara: Korea Selatan
Harga purata: 56390 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Telefon pintar popular dari Korea Selatan, di mana mereka memasang chipset Exynos 9820 dengan lapan teras. Android tertarik dengan nombor "9" dalam nama versi. Skrin menarik mata kerana warna-warna yang kaya dan warna rendering yang betul (di sini matrik AMOLED, sedikit lebih daripada 6 inci pepenjuru dan resolusi 3040x1440), dan kamera, mengikut tradisi 2019, dihiasi dengan tiga sensor.

Terdapat juga pembesar suara stereo, 8 GB RAM, yang mengukuhkan kemahiran pemproses yang berkuasa. Telefon pintar ini dicirikan oleh prestasi pantas keinginan pengguna, shell selesa, prestasi foto tinggi dan dimensi mudah. Dalam ulasan mengadu tentang kekurangan penunjuk pemberitahuan dan bateri yang tidak mencukupi. Puji bunyi pembesar suara stereo, besi produktif dan buka kunci pada muka. Ini adalah telefon terbaik dengan chipset yang produktif bagi mereka yang suka Samsung.


4 Xiaomi Mi 9 6 / 128GB


Kuasa terbaik
Negara: China
Harga purata: 30490 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Perdana Xiaomi, yang pertama menerima pemadat, termasuk pemproses Snapdragon 855, yang paling kuat pada tahun 2019, membantu dengan 6 GB RAM, pemecut grafik Adreno 640 dan shell MIUI yang dioptimumkan dengan baik. Skrin gembira dengan matrik AMOLED, pepenjuru 6.39 inci dan resolusi 2340x1080. Kamera dengan modul triple menunjukkan pada kebolehan fotografi yang cemerlang - di sini laser memfokuskan, banyak megapixel, pemotretan video dalam format 4K dan tindak balas yang cepat kepada permintaan pengguna.

Dari yang baik, telefon ini masih memiliki caj cepat Quick Charge 4+, Bluetooth generasi kelima, kamera depan 20 megapiksel dan pembesar suara stereo. Sistem operasi ialah Android 9. Kes kaca dalam warna kecerunan melengkapkan imej telefon pintar terbaik dengan pemproses yang paling berkuasa.

3 iPhone X


4.3 bilion transistor dalam pemproses
Negara: Amerika Syarikat
Harga purata: 56900 gosok.
Penilaian (2019): 4.7

Terima kasih kepada Apple A11 Bionic, "IPhone 10" menjaringkan 245,000 mata di Antutu dan sepatutnya menduduki tempat ketiga dalam ranking telefon pintar terbaik dengan pemproses yang kuat. Inti kerja keras adalah enam teras: dua teras besar dan empat tenaga yang efisien. Kebanggaan khas syarikat adalah 4.3 bilion transistor dalam cip tersebut.

Ciri-ciri pemproses, sebagai tambahan kepada prestasi tingginya - kehadiran unit khusus untuk pemprosesan imej, yang mencapai warna semula jadi kamera, pengurangan hingar aktif; menggunakan kesan untuk meningkatkan kualiti dan estetika imej. Untuk mempercepat pemprosesan permintaan bukan standard, Apple telah memasang enjin saraf dwi-teras. Dia bekerja dengan kecerdasan buatan: Face ID, animodzhi, realiti tambahan dan pencahayaan profesional semasa penggambaran potret.

2 Samsung Galaxy S9


Sokongan video 360 darjah
Negara: Korea
Harga purata: 47230 gosok.
Penilaian (2019): 4.8

Haiwan ini berfungsi di Exynos 9810 dan tahu bagaimana mengejutkan penonton yang tergoda - prestasi dan tindak balas segera terhadap tindakan pemilik. Modem LTE yang sangat laju (kelajuan sehingga 1.2 Gbit / s) dibina ke dalamnya, ia boleh menyiarkan video dengan sudut tontonan 360 darjah. Mengikut trend mod techno, pemproses dibuat pada teknologi 10-nanometer.

Cip itu berdasarkan lapan teras, yang paling produktif yang beroperasi pada kekerapan 2900 MHz. Modul grafik yang berasingan mempercepat kerja-kerja program multimedia, meningkatkan penstabilan semasa merakam dan membolehkan anda mendapatkan gambar yang lebih baik dalam keadaan cahaya yang rendah. Pemproses itu telah memperoleh anugerah Anugerah Inovasi CES 2018 dan berada dalam permintaan yang pantas di kalangan pengeluar telefon pintar.


1 Oneplus 7 Pro 8 / 256GB


Skrin pada permukaan hadapan keseluruhan. Kamera depan boleh dipanjangkan
Negara: China
Harga purata: 56190 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Pemproses yang paling berkuasa pada masa penulisan ini adalah sesuatu yang baru dari OnePlus. Ini adalah telefon pintar Android yang berkuasa dengan ciri-ciri terbaik. Bertanggungjawab untuk prestasi SnapDragon 855 dan 8 GB RAM. Skrin ini mempunyai saiz pepenjuru 6.67 inci. Telefon pintar itu mengekalkan saiznya yang kompak disebabkan oleh fakta bahawa pengeluar telah memindahkan sensor kamera depan ke platform yang boleh ditarik balik, dan skrin mengambil keseluruhan permukaan depan telefon - hanya satu kawasan kecil yang mengambil bingkai tersebut.

Kami gembira dengan kamera tiga kali dengan resolusi 48 + 8 + 16 megapixel dengan zoom tiga, penstabilan optik dan mod menembak khas dalam cahaya rendah Nightscape 2.0, yang direka untuk meningkatkan kualiti imej. Dalam ujian sintetik Antutu, telefon pintar ini memasuki 10 peranti teratas yang paling berkuasa.

Undian popular - yang merupakan pengeluar telefon pintar terbaik dengan pemproses yang kuat
Kami mengundi!
Jumlah undian: 18
Perhatian! Maklumat di atas bukan panduan untuk pembelian anda. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan