10 produk rumpai terbaik

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Cara terbaik rumput untuk kawasan kecil: anggaran hingga 100 rubel

1 Avgust Miura Kesan makanan istimewa maksimum
2 Ladang anda "Chistoryad" Alat yang paling berguna untuk taman
3 Avgust Tornado Kesan tambahan melonggarkan
4 Keminova A / C "Glyphos" Kos ubat terbaik untuk katil bunga dan rumput
5 Kebun farmasi hijau "Lintur" Pematuhan penuh dengan komposisi tetamu, pembungkusan padat

Produk rumpai terbaik untuk kawasan penting: anggaran lebih daripada 100 rubel

1 Roundup Pemimpin permintaan pengguna
2 Syngenta "Hurricane Forte" Peningkatan kelembapan kelembapan
3 Augusto "Agrokiller" Pilihan terbaik untuk menghilangkan rumput yang sukar
4 TechnoExport "Ground" Kombinasi kualiti dan harga yang optimum
5 "Lazurite" Penyelesaian yang sempurna untuk kentang dan tomato

Kami sentiasa berhadapan dengan masalah rumpai: apabila memupuk plot taman, taman dapur, menjaga bunga di taman depan, rumah hijau, mengunjungi tanah perkuburan, dan lain-lain. Jika kaedah agroteknik mempengaruhi bahagian luar dan akar tumbuhan perosak tidak memberikan hasil yang diinginkan, untuk racun herba khas.

Bahan kimia mempunyai beberapa kelebihan:

 • mudah dicari di kedai-kedai;
 • mereka bersedia sepenuhnya untuk digunakan, tidak memerlukan tindakan tambahan di pihak anda, kecuali untuk pencairan di dalam air;
 • terletak di bekas yang mudah digunakan yang mudah digunakan;
 • pelbagai, jadi anda boleh memilih komposisi ubat yang paling berkesan, bergantung kepada saiz, tahap pencemaran wilayah, spesies rumput.

Untuk memerangi tumbuhan dan pokok renek tahunan, yang merosakkan hasil, penampilan plot dacha atau kawasan tanah lain, mereka biasanya menggunakan sistem atau jenis kimia kenalan. Dalam kes pertama, rumpai keseluruhannya dimusnahkan dari bahagian dalam apabila wang mencapai sebahagian daripadanya. Pada yang kedua, disebabkan oleh kebakaran apabila memohon ramuan terhadap daun atau batang. Kedudukannya termasuk herbisida terbaik dalam kategori mereka.

Terdapat kontraindikasi. Semak dengan doktor anda.

Cara terbaik rumput untuk kawasan kecil: anggaran hingga 100 rubel

5 Kebun farmasi hijau "Lintur"


Pematuhan penuh dengan komposisi tetamu, pembungkusan padat
Negara: Rusia
Harga purata: 25 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Jika anda estet dan peminat rumput yang baik, maka agrokimia ini pasti akan menarik perhatian. Ubat ini boleh dipercayai dalam menghapuskan rumpai, yang dalam jumlah besar dan kepelbagaian boleh didapati bukan sahaja di taman sayur-sayuran dan taman depan, tetapi juga di taman-taman, di taman rumah. Pembungkusan memegang hanya 1.8 gram produk, dan dalam keadaan cair itu dapat menghapuskan tumbuhan parasit di wilayah yang sama dengan 1 hektar.

Antara kelebihan dalam tinjauan, pemilik rumput menunjuk kepada kemudahan penggunaan herbisida, sifat pilihannya yang terpilih, yang mana permaidani hijau itu sendiri tidak mengalami kerosakan dan tidak mengubah warna. Komposisi sedemikian boleh digunakan semasa musim tumbuh-tumbuhan keseluruhan - dari musim bunga hingga musim luruh. Kekurangan yang terdapat dalam penyediaan ini adalah ciri keseluruhan keluarga agrokimia - larutan berair yang disediakan tidak boleh disimpan, ia hanya digunakan dengan serta-merta.


4 Keminova A / C "Glyphos"


Kos ubat terbaik untuk katil bunga dan rumput
Negara: Denmark
Harga purata: 11 gosok.
Penilaian (2019): 4.7

Ubat ini boleh didapati di pasaran di 50 negara di seluruh dunia. Kehadiran lama di pasaran mengesahkan keberkesanannya apabila digunakan terhadap rumpai. Bahan aktif utama racun herba adalah asid glifosat, yang mudah memusnahkan sistem akar dan pucuk dandelion, ragweed, jelatang dan tumbuhan lain yang sering dijumpai di kotej musim panas, di ranjang bunga dan di rumput.

Ubat ini dianggap selamat untuk lebah dan mikroorganisma protozoa yang lain, kerana ia tergolong dalam kelas ketoksikan ke-3. Pada masa yang sama, ia dicirikan sebagai salah satu cara pepejal yang paling berkesan. Penyingkiran sepenuhnya rumpai berlaku dalam 3-4 minggu. Antara kelebihan tukang kebun termasuk universiti dadah, kemungkinan penggunaan dalam pembangunan plot, jangka hayat komposisi yang tidak dimurnikan selama 5 tahun.

3 Avgust Tornado


Kesan tambahan melonggarkan
Negara: Rusia
Harga purata: 12 gosok.
Penilaian (2019): 4.8

Untuk pemprosesan rumpai dari jalan taman, menanam tanah, tumbuh-tumbuhan rumput pokok, bungkusan kecil (5 ml) persiapan yang dibuat berdasarkan glyphosate cukup untuk anda. Ia aktif dalam memerangi 155 jenis rumpai, jadi anda boleh yakin bahawa hogweed, wheatgrass, bindweed, dan creeper akan tetap di masa lalu, tanpa mengira struktur, jenis tanah. Lebih-lebih lagi, pembantu negara menunjukkan hasil yang baik dalam keadaan iklim yang berbeza, kerana ia idealnya bertolak ansur dengan pelbagai suhu.

Satu-satunya keadaan ialah penyemburan produk yang dicairkan air tidak boleh disembur dalam cuaca hujan. Selepas 6-8 jam, apabila komposisi mempunyai masa untuk diserap oleh daun dan batang tumbuhan, keperluan ini kehilangan nilainya. Pengguna, mengikut ulasan, diperhatikan sebagai keupayaan penembusan tinggi herbisida, kematian rumput rumput selama 2 minggu, semak - 2 bulan. Di samping itu, tanah yang sangat tersumbat mendapat kesan melonggarkan: rongga yang terbentuk dari akar yang hancur mengalihkan tanah dengan sempurna, membolehkannya mengumpul dan menyerap kelembapan lebih cepat. The minus rawatan agrochemical adalah keperluan untuk melindungi tumbuh-tumbuhan berguna jiran dengan filem pada saat menyemburkan Tornado.

2 Ladang anda "Chistoryad"


Alat yang paling berguna untuk taman
Negara: Rusia
Harga purata: 20 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Dengan alat ini, anda selamat melindungi tomato, kubis, kentang dan ladang lain, termasuk bunga, rumput, tanpa rasa takut memusnahkannya semasa merawat rumpai. Narkoba bertindak di peringkat sistem, dan "mangsa" nya hampir semua tumbuh-tumbuhan tumbuhan perosak yang diketahui oleh tukang kebun. Untuk penghapusan lengkap mereka, penyemburan yang dicairkan dengan komposisi air dilakukan dalam cuaca kering.

Kelebihan "Chistogryad" adalah pengaruh neutralnya terhadap tanah itu sendiri. Fenomena yang unik dijelaskan oleh fakta bahawa setelah jatuh ke dalam tanah, komposisi disintegrates menjadi elemen tidak berbahaya. Untuk penduduk musim panas, mudah untuk menggunakan larutan berair bukan sahaja 10-20 hari sebelum menanam tanaman yang sihat, tetapi juga dalam tempoh selepas tuai. Beg herbisid mempunyai pembungkusan optimum 10 ml.


1 Avgust Miura


Kesan makanan istimewa maksimum
Negara: Rusia
Harga purata: 20 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Pengawal tanaman sayur-sayuran dan kacang polong ini adalah milik ahli keluarga herbisida. Oleh itu, keberkesanannya dalam memerangi semua tumbuhan parasit tahunan dan dahsyat disahkan bukan sahaja oleh komposisi kuatnya, tetapi juga oleh maklum balas positif dari penduduk musim panas. Satu paket kecil dengan jumlah 4 ml selepas pencairan dengan air mencukupi untuk merawat sebahagiannya bersamaan dengan seratus. Secara kebiasaannya, selepas menerapkan dadah cepat diserap oleh bahagian tanah tumbuhan dan masuk ke sistem akar, tanpa menjejaskan benih.

Pemusnahan rumput yang tidak diingini, tidak kira tahap perkembangannya, sudah berlaku dalam 1-3 minggu. Mendapatkan hasil yang lebih baik bergantung kepada cuaca sambil menyemburkan agen kimia. Perlu memilih waktu pagi atau waktu petang pada hari tanpa angin. Kelebihan tukang kebun termasuk ketiadaan kesan negatif terhadap tanaman yang sihat. Adalah penting bahawa ubat ini boleh digunakan dalam campuran dengan herbisid anti-vaskular.

Produk rumpai terbaik untuk kawasan penting: anggaran lebih daripada 100 rubel

5 "Lazurite"


Penyelesaian yang sempurna untuk kentang dan tomato
Negara: Rusia
Harga purata: 100 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Jika anda secara bebas mengembangkan kentang atau tomato, maka agrochemical ini akan menjadi sangat penting dalam memerangi musuh-musuh abadi tanaman yang berguna dalam isi rumah - rumpai. Tukang kebun memanggil senarai panjang tumbuhan yang mampu memusnahkan ubat yang dibuat berdasarkan metribuzin. Mekanisme pengaruhnya adalah bidirectional - melalui daun dan langsung akarnya. Malah ia boleh digunakan pada peringkat pra-kemunculan.

Apa yang biasanya dibezakan di antara kelebihan: keserasian dengan bahan-bahan lain yang serupa, kemungkinan pemprosesan semula kawasan yang disembur sebelum ini, penggunaan optimum penyelesaian yang disediakan (3 liter setiap 100 meter persegi M.). Dalam beg yang dimeteraikan adalah 20 gram bahan aktif, ia mudah untuk pemilik kawasan taman purata. Kesan maksimum dicapai apabila menyembur ke rumput dalam tempoh 10-20 hari selepas kemunculannya. Pada masa yang sama, tidak ada mudarat kepada pucuk kentang dan tomato. Hasil yang berguna disimpan secara purata 1-2 bulan.

4 TechnoExport "Ground"


Kombinasi kualiti dan harga yang optimum
Negara: Rusia
Harga purata: 230 gosok.
Penilaian (2019): 4.6

Botol 250 ml mempunyai penampilan yang cerah, topi itu tetap kukuh, kandungannya berkonsentrasi berkesan. Ia disyorkan untuk digunakan dalam hortikultur dan viticulture, serta untuk kawasan tidak berbiji terlalu banyak. Dengan bahan ini, anda boleh mengendalikan sehingga 300 meter persegi. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa ubat tidak boleh digabungkan dengan herbisida lain.

Sifat sistemik kesan ini membolehkan penghapusan rumpai dalam lingkungan 15-25 hari. Kerja-kerja biasanya dilakukan semasa pembungaan rumput, penyemburan penyelesaian cair juga dibenarkan di ladang semasa tempoh selepas tuai. Pemilik tanah menunjukkan kesan berlainan ubat pada tumbuhan parasit yang berlainan. Oleh itu, untuk mendapatkan kesan yang terbaik, sebelum menambah air ke tumpuan, anda mesti mengkaji dengan teliti arahan yang tertutup dan tegas mematuhi perkadaran.

3 Augusto "Agrokiller"


Pilihan terbaik untuk menghilangkan rumput yang sukar
Negara: Rusia
Harga purata: 110 gosok.
Penilaian (2019): 4.7

Ubat ini dibuat berasaskan asid glikosat, yang dianggap sebagai salah satu komponen yang kuat untuk penghapusan Hogweed, Thistle, Plantain, loak padang, semak. Oleh kerana kepekatan yang tinggi, botol 40 ml cukup untuk mengendalikan kawasan yang besar. Walaupun di tanah dara, tumbuh-tumbuhan yang tidak diingini tidak muncul untuk jangka masa yang lama. Ketidaksuburan membolehkan penggunaan "Agrokiller" dan dalam plot taman, dan di rumah hijau, katil bunga, dalam penyediaan rumput.

Adalah disarankan agar herbisida disembur 2 minggu sebelum menanam tanaman yang sihat. Penggunaan cecair yang disediakan adalah 3 liter setiap 100 meter persegi M. Apabila merawat kehijauan, adalah perlu untuk melindungi organ-organ pernafasan, kerana larutan itu agak toksik. Walau bagaimanapun, lebah dapat mentolerir kesan ubat tanpa kematian. Dalam ulasan ke pro, pengguna merujuk peluang untuk membeli botol dalam bungkusan bukan sahaja 40 ml, tetapi juga 90 atau 500 ml.

2 Syngenta "Hurricane Forte"


Peningkatan kelembapan kelembapan
Negara: Switzerland
Harga purata: 115 gosok.
Penilaian (2019): 4.8

Bahan moderat berbahaya dari kelas 3 adalah garam kalium, yang, dalam bentuk larutan berair, menunjukkan hasil yang baik dalam memerangi parsnip lembu, dandelion, samwood dan lain-lain yang tidak mudah ditumpas tumbuhan perosak. Produk yang dipekatkan boleh digunakan untuk pucuk dengan ketinggian 10-15 cm semasa musim penuh. Komposisi itu dengan cepat mencapai akar, melambatkan pertumbuhan dan menghancurkannya. 2-3 minggu selepas permohonan itu sudah dibenarkan menanam tumbuhan yang ditanam.

Kelebihan ubat ini adalah penentangan terhadap kelembapan, yang berlaku 3 jam selepas rawatan herba tersebut.Pada masa yang sama, benih tanaman yang berguna tumbuh tanpa kelewatan, tanah tidak tercemar. Sebotol 50 ml digunakan dengan jimat, walaupun ketika menyembur kawasan yang terlalu banyak. Komposisi dadah itu membolehkan ia digunakan di rumput, di sepanjang pagar, di jalan, di sekitar bangunan.

1 Roundup


Pemimpin permintaan pengguna
Negara: Rusia
Harga purata: 150 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Yang paling popular di kalangan pemandu lori bermakna terhadap rumpai menarik pembeli terutamanya jumlah optimum botol (50 ml), yang membolehkan anda mengendalikan sehingga 125 meter persegi. Pengilang Rusia dengan pengalaman luas dalam mencipta agrokimia menawarkan pembangunan yang mempunyai spektrum tindakan yang luas. Dadah ini secara sistematik memusnahkan rumput bijirin tunggal dan rumput dicotyledonus di kedua-dua kawasan yang tidak disediakan untuk penanaman dan digunakan untuk sayur-sayuran, tembikai, biji minyak dan tanaman perindustrian.

Hasil kualitatif diperolehi selepas menyembur di tempat-tempat di mana bunga, buah, dan kebun anggur tahunan ditanam. Sebelum mencairkan formulasi dalam air, adalah penting bahawa anda membaca arahan, kerana dosis individu adalah untuk kes-kes yang berbeza. Ia cukup untuk musim penyemburan tunggal ubat yang berkesan untuk memelihara seluruh tanaman tanaman yang sihat.


Undian popular - siapa pengeluar produk rumpai terbaik?
Kami mengundi!
Jumlah undian: 0
Perhatian! Maklumat di atas bukan panduan untuk pembelian anda. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan