15 pemotong rumput petrol terbaik

Tempat

Nama

Penilaian Ciri

Rumput gergaji rumput yang murah yang paling mahal pada enjin petrol: anggaran sehingga 25,000 ringgit.

1 AL-KO 119617 Highline 46.5 SP-A Prestasi terbaik untuk harga terendah
2 Huter GLM-5.0 S Pilih enjin terbaik.
3 Juara LM4630 Terbaik pemotong sampingan
4 DAEWOO DLM 45SP Jenama popular pada harga yang berpatutan
5 MEGA PRO 480000 XST Enjin Amerika yang boleh dipercayai

Rumput gergaji rana yang paling baik pada enjin petrol: kualiti harga

1 Husqvarna LC 348V Pemotongan geometri terbaik
2 CAIMAN Athena 60S Penyelesaian terbaik untuk pergerakan
3 Honda HRG 416C Bahagian dan komponen yang ada
4 Stiga Combi 50 SVEQ Pembinaan yang kukuh dan boleh dipercayai
5 PATRIOT PT 53LSE Starter elektrik

Pemotong roda terbaik pada enjin petrol

1 Hyundai L 4310 Semua peralatan dari satu jenama
2 Juara LM4215 Harga terbaik untuk banyak.
3 Viking MB 248 Penyelesaian yang hebat untuk kawasan kecil
4 Oleo-Mac G 44 PK COMFORT PLUS Tahap getaran dan bunyi yang paling rendah. Ergonomik yang canggih
5 DDE LM 51 Model pelepasan sebelah padat

Tawaran Rakan Kongsi

KRÜGER GLMK-173
Enjin 6.5 hp - 4 dalam 1: melancarkan diri, tepi / belakang, 2 KNIVES + mulsa

Pemotong rumput - ciri penting kawasan taman, yang direka untuk penjagaan rumput yang lembut. Pada mulanya, mesin ini didasarkan pada enjin petrol, kelemahan yang banyak bunyi semasa operasi, dan kelebihannya adalah keupayaan untuk bekerja secara autonomi. Dari masa ke masa, peralatan teknikal menetapkan kemunculan pemotong rumput dengan motor elektrik yang boleh dikuasakan sama ada dari sesalur kuasa atau dari bateri. Tahap bunyi telah menurun dengan ketara, tetapi yang lain, masalah yang lebih mendesak telah timbul. Apabila dikuasakan dari saluran keluar, dawai itu mengganggu dengan banyak memotong rumput, dan kawasan kerja itu sendiri bergantung pada panjangnya. Pemotong rumput berkebun tidak mempunyai masalah dengan kemudahan, tetapi mempunyai keupayaan untuk melepaskan dan mengumpul caj dengan lebih cepat lagi. Ini dan banyak nuansa lain telah menyebabkan populariti saksama mesin pemotong petrol sebagai mesin mudah, mudah difahami dan bersahaja, permintaan yang sangat bagus hingga ke hari ini.

Walau bagaimanapun, kepastian tentang jenis enjin bukanlah satu faktor yang lengkap. Proses membeli mesin pemotong rumput diiringi oleh banyak aspek halus, dan bahkan tukang kebun yang berpengalaman, kadang-kadang, sukar untuk menentukan pilihan model tertentu. Oleh itu, setelah menganalisis segmen pasar dengan teliti, kami memilih salah satu model pemotong rumput petrol yang terbaik, yang mampu memberikan pemotongan rumput yang sempurna di taman. Sebagai kriteria pemilihan barang dalam penarafan, parameter berikut telah diambil kira:

 • maklum balas daripada pengguna dan profesional dalam bidang peralatan taman;
 • nilai untuk model wang;
 • kebolehpercayaan komponen, mekanisme dan unit;
 • tahap peralatan teknikal;
 • spesifikasi teknikal;
 • ergonomik.

Pengeluar terbaik pemotong petrol

Sebelum meneruskan peninjauan secara terperinci mengenai penama, ia harus diperhatikan firma-firma yang telah menetapkan diri mereka sebagai pengilang terbaik petani petrol:

Husqvarna. Sebuah syarikat perindustrian dari Sweden, yang terkenal sebagai pengeluar terbesar alat kebun dan peralatan pembinaan. Adakah pengedar rasmi pemotong rumput untuk siri lumba kereta elit NASCAR.

Makita. Perbadanan Jepun yang terlibat dalam pengeluaran peralatan elektrik dan petrol yang pelbagai. Pemotong rumput syarikat ini berbeza dalam kualiti, ketahanan dan harga yang rendah.

Hammer. Permulaan aktiviti syarikat Jerman ini adalah pada 80-an abad yang lalu.Ia terlibat dalam pengeluaran peralatan elektrik dan peralatan taman, di mana pemotong rumput dan segmen trimmer menonjol. Ia dicirikan oleh harga yang rendah untuk produk, serta perkhidmatan jaminan yang baik.

AL-CO. Syarikat Jerman, pembukaannya bertarikh 1931. Ia mengkhusus dalam pengeluaran sistem pengudaraan, komponen automotif dan peralatan taman bertaraf tinggi.

Juara. Syarikat muda St Petersburg yang dibentuk pada tahun 2005. Ia memberi tumpuan kepada pengeluaran barangan untuk segmen domestik, kerana ia mempunyai pendapatan yang stabil, bersaing dengan orang asing dan secara beransur-ansur diperkenalkan ke pasaran dunia.

Rumput gergaji rumput yang murah yang paling mahal pada enjin petrol: anggaran sehingga 25,000 ringgit.

Pemotong rumput sendiri yang dipandu sendiri akan sesuai dengan pemilik rumput yang rata tanpa batu dan titisan landskap tajam. Ini adalah jenis pemotong rumput yang paling mudah, kerana semasa operasi tidak ada ketegangan yang kuat di tangan. Apa yang anda perlukan adalah dengan berhati-hati mengawal peranti dan memastikan bahawa batu-batu tidak jatuh di bawah pisau.

5 MEGA PRO 480000 XST


Enjin Amerika yang boleh dipercayai
Negara: Itali (dihasilkan di China)
Harga purata: 20 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.4

Jenama ini dari Itali tidak diketahui di negara kita, dan di negara asalnya jarang dipanggil yang terbaik. Tetapi kita tidak dapat melewatinya, kerana model ini menerima banyak ulasan yang baik di rangkaian. Seperti yang ditunjukkan pengeluar, gulungan rolling konfigurasi khas digunakan di pemotong. Ia berfungsi lebih lama daripada analog dan tidak memerlukan penyelenggaraan yang teliti. Ulasan sepenuhnya mengesahkan fakta ini.

Juga, terdapat enjin petrol buatan Amerika. Ia dibezakan dengan kualiti dan kebolehpercayaannya, tetapi ia meningkatkan kos alat. Dengan cara ini, harga di sini tidak kritikal, dan sepenuhnya dibenarkan, memandangkan kadar kebolehpercayaan yang tinggi. Di samping itu, terdapat peningkatan ketara antara roda. Pisau juga meningkat, dan ini membolehkan anda untuk memajukan kawasan yang lebih besar pada satu masa, yang sangat mudah di kedua-dua kampung dan di plot rumah. Bolehkah kita panggil model ini yang terbaik? Mungkin tidak, kerana terdapat banyak alat yang serupa di pasaran dengan ciri-ciri yang serupa, dan sebenarnya, pemotong rumput ini berbeza sedikit daripada rakan-rakannya.


4 DAEWOO DLM 45SP


Jenama popular pada harga yang berpatutan
Negara: Korea Selatan
Harga purata: 18 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.5

Pemotong rumput bukanlah alat yang murah, dan ia adalah wajar bahawa ia berfungsi untuk masa yang lama dan tidak memerlukan pembaikan berterusan. Itulah sebabnya ia sering lebih mudah untuk membayar lebih sedikit wang, tetapi untuk membeli peralatan berjenama. Intinya adalah bahawa syarikat-syarikat yang kurang dikenali yang menghasilkan alat tersebut jarang merawat masa depannya. Mencari bahagian boleh menjadi sangat sukar, dan kadang-kadang mustahil.

Dalam kes kita tidak akan ada masalah dengan ini. Jentera bukan hanya dihasilkan di bawah jenama. Ia adalah hasil pembangunannya, dan dibuat sepenuhnya di tumbuhan DAEWOO. Apakah manfaatnya? Pertama, bahagian yang ada. Mereka mudah didapati dijual, dan bukan sahaja di Internet, tetapi juga di kedai biasa. Dan kedua, harga demokrasi. Ya, pemotong rumput petrol lebih murah, tetapi untuk jenama yang terkenal, tanda harga 18,000 cukup diterima, dan ulasan pengguna berulang kali menyebutkan bahawa peralatan itu boleh dipercayai dan tahan lama.

3 Juara LM4630


Terbaik pemotong sampingan
Negara: Amerika Syarikat (dihasilkan di China)
Harga purata: 20 090 gosok.
Penilaian (2019): 4.5

Di kebanyakan pemetik api, rumput yang ditumbuk sama ada dituangkan di bawah kaki anda, atau diselesaikan dalam tangki yang cepat menjadi tersumbat. The Champion LM4630 Mower menggunakan penyelesaian reka bentuk lempar sampingan. Potong rumput terletak di kawasan yang sudah dirawat, dan tidak mengganggu gerakan. Champion LM4630 bukan pemegang rekod harga atau prestasi. Ini adalah "kerja keras" untuk keperluan sehari-hari.

Kelebihan Juara LM4630:

 • Bahan badan - keluli. Tetapi pengeluar tidak menunjukkan jenamanya, manakala pembeli mengadu bahawa ubah bentuk mungkin selepas dua tahun beroperasi. Begitu juga dengan pisau, yang rosak serius apabila dilanda batu.(Walau bagaimanapun, tidak ada mesin pemotong petrol tunggal direka untuk bekerja di medan berbatu).
 • Kuasa enjin 4.1 hp cukup untuk kegunaan domestik. Anjakan enjin - 173 cm, yang hampir 50% lebih tinggi daripada Alko 119617 Highline 46.5 SP-A. Pemotong bergerak dengan cepat, dan operator hanya perlu menyesuaikan vektor gerakannya.

2 Huter GLM-5.0 S


Pilih enjin terbaik.
Negara: Jerman (dihasilkan di China)
Harga purata: 19 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.5

Mesin pemotong ini adalah peranti serba boleh yang sempurna untuk jenis tumbuhan bercampur. Sebuah tangki yang luas dan enjin yang kuat membolehkannya menggunakannya untuk masa yang lama dengan kecekapan maksimum. Syarikat Jerman HUTER telah beroperasi di pasaran Rusia selama 16 tahun, dan pada masa itu telah menubuhkan dirinya sebagai pengilang peralatan profesional pada harga yang rendah.

Ciri-ciri Huter GLM-5.0 S:

 • Enjin yang paling berkuasa dalam julatnya - 5 hp Ini membolehkan penggunaan kotak gear, memberikan output 2850 revolusi pisau per minit.
 • Rumput dikumpulkan dalam kotak koleksi 60-liter. Walaupun jumlah tangki itu cukup besar, pengguna mengadu bahawa ia cepat menjadi tersumbat dengan rumput.
 • Ketinggian pemotongan - dari 20 hingga 85 milimeter. Terdapat 5 tahap ketinggian rumput.
 • Tiada fungsi mulsa tanah.
 • Kekurangan reka bentuk - roda plastik. Sejumlah pengguna mengadu mengenai ubah bentuk cakera dan kegagalan galas roda


Jenis pemotong

 

Faedah

 

Kelemahan

Petrol

+ Kuasa bergantung kepada enjin yang digunakan. Terdapat kedua-dua kuasa rendah, domestik dan produktif untuk kawasan besar

+ Boleh digerakkan sendiri

+ Kelajuan maksimum

+ Panjang hayat bateri

- Ia memerlukan penyelenggaraan komponen enjin, penggantian minyak dan pelincir, reka bentuk silinder kompleks memerlukan penyelenggaraan yang berkelayakan

- Memerlukan pembersihan secara tetap produk pembakaran

- Berat yang besar disebabkan oleh ICE enjin dan beban tinggi

- Berorientasikan untuk bekerja dengan permukaan licin

- bunyi kuat

Elektrik

+ Reka bentuk enjin agak mudah, komponen boleh diganti secara berasingan.

+ Tiada produk pembakaran, tidak perlu dibersihkan.

+ Berat badan rendah. Ia boleh dilaksanakan dalam faktor bentuk motokos

+ Motokosa boleh berfungsi dengan landskap, tanpa pembetulan untuk hummocks

+ Kebisingan motor elektrik jauh lebih rendah dari petrol

- Kuasa terhad kepada voltan 220 volt.

- Pilihan sendiri tidak digerakkan, kerana terdapat had kuasa

- Kelajuan prestasi adalah lebih rendah daripada petrol

- Perlu wayar dan masa caj bateri


1 AL-KO 119617 Highline 46.5 SP-A


Prestasi terbaik untuk harga terendah
Negara: Austria
Harga purata: 28 490 gosok.
Penilaian (2019): 4.7

Highline 46.5 SP-A adalah contoh yang baik untuk itu, untuk sedikit wang anda boleh mendapatkan fungsi yang mengagumkan. Mesin ini dikonfigurasi di bawah 7 tahap memotong. Ketinggian rumput adalah laras dari 30 hingga 80 milimeter. Mesin pemotong beratnya hanya 32 kilogram, tetapi diperbuat daripada bahan tahan lama. Sempurna mengatasi dengan rumput yang tinggi dan bukit yang rendah. Di bawah ini, kami mempertimbangkan ciri-cirinya dengan lebih terperinci.

Kelemahan dan kelebihan AL-KO 119617 Highline 46.5 SP-A:

 • Kawasan memotong tinggi. Menurut pengilang, kerja pemotong akan cukup untuk 1400 m2 dari luas permukaan yang dipotong. Dalam amalan, penunjuk ini juga benar. Pengguna mencatat bahawa sebelum pembersihan pertama, pemotong mengendalikan kira-kira 1.5 hektar kawasan. Selepas itu, nod tersumbat dengan habuk, batu dan bahagian tumbuhan, dan ia perlu dibersihkan.
 • Kebolehpercayaan komponen. Pengilang tidak memudahkan reka bentuk, dan memohon plastik. Bingkai peranti, serta dek diperbuat daripada keluli pepejal. Mesin pemotong ternyata tahan terhadap impak, yang penting apabila batu-batu kecil melanda bilah.
 • Kemungkinan memulihkan tanah. Ia berguna kepada mereka yang terbiasa dengan baja organik. Lampiran tambahan ditambah kepada mesin pemotong, dan ia mengisar tumbuh-tumbuhan ke negeri di mana mereka menjadi sesuai sebagai baja.
 • Hanya satu tolak - kuasa enjin terendah bagi semua peranti dalam kategori ini. Jumlah silinder adalah 123 cm3 dan kuasa adalah 2.7 hp.

Rumput gergaji rana yang paling baik pada enjin petrol: kualiti harga

Pemotong rumput asas tidak boleh digunakan untuk mengendalikan kawasan besar. Pemotong gred profesional tergolong dalam kelas peranti yang boleh digunakan lebih lama daripada hanya memotong rumput di dekat rumah. Sebagai peraturan, mereka menggunakan enjin berjenama, dan komponen dipilih berdasarkan operasi intensif. Mengenai contoh terbaik teknologi yang baik untuk sedikit wang, kami akan bercakap di bawah.

5 PATRIOT PT 53LSE


Starter elektrik
Negara: Rusia (dihasilkan di China)
Harga purata: 27 700 gosok.
Penilaian (2019): 4.3

Syarikat Rusia, Patriot telah lama berdiri di pasaran. Teknik mereka tidak boleh dipanggil yang terbaik, dan mudah untuk mencari alat dengan prestasi yang lebih tinggi. Tetapi kelebihan utama di sini adalah tag harga. Di hadapan kami adalah pemotong rumput sendiri yang berpotensi penuh dengan harga yang paling menarik. Sudah tentu, terdapat model yang lebih murah, tetapi, sebagai peraturan, adalah mustahil untuk mencari aksesori dan alat ganti untuk mereka. Tidak akan ada masalah dengan ini, kerana terdapat banyak pusat servis dan titik jualan di negara ini.

Jika kita bercakap tentang ciri-ciri reka bentuk, di sini ia adalah starter elektrik. Ini adalah fungsi yang sangat perlu, dan yang paling penting, yang membolehkan anda memulakan kenderaan dengan menekan satu butang, bukannya menarik tali pinggang starter. Tetapi, dalam keadilan harus diperhatikan bahawa maklum balas mengenai inovasi ini sering berlaku dengan cara yang negatif. Menurut pengguna, butang itu cepat gagal. Adalah baik bahawa sentiasa ada tali pinggang biasa untuk stok, yang anda dengan mudah boleh mendapatkan alat dengan, jika kebaruan elektronik benar-benar memerintahkan anda untuk hidup lama.

4 Stiga Combi 50 SVEQ


Pembinaan yang kukuh dan boleh dipercayai
Negara: Korea Selatan
Harga purata: 41 700 gosok.
Penilaian (2019): 4.4

Pemotong rumput berpandukan diri adalah alat mahal dan penting bahawa ia boleh dipercayai dan tahan lama. Berdasarkan ini, ramai yang cuba mengambil jenama terkenal yang bertanggungjawab terhadap kualiti. Tetapi terdapat syarikat yang menghasilkan alat dengan ciri-ciri yang tidak lebih buruk, walaupun mereka tidak begitu terkenal. Syarikat ini muncul di pasaran baru-baru ini, tetapi telah mendapat populariti di kalangan pembeli dan menerima banyak ulasan positif.

Mereka memuji peralatan untuk hampir semuanya, dari keselesaan dan ergonomik untuk ketahanan dan ketahanan. Benar, sesetengah pengguna mencatatkan persamaan tertentu dengan jenama popular lain dari Korea, yang lebih mahal. Tetapi apa yang kita peduli, pengguna biasa yang membeli pemotong rumput untuk memberi. Perkara utama ialah ia boleh dipercayai dan tahan lama, dan biarkan badan-badan yang berkaitan menangani isu plagiarisme.

3 Honda HRG 416C


Bahagian dan komponen yang ada
Negara: Jepun
Harga purata: 30 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.4

Tidak ada instrumen yang kekal. Terutama apabila ia datang kepada teknologi petrol. Malah model yang paling popular dan boleh dipercayai lambat laun gagal dan perlu diperbaiki. Dan adalah penting bahawa alat ganti untuk mereka adalah berpatutan, dan yang paling penting, murah. Inilah yang membezakan keseluruhan teknik jenama Hona Jepun. Tidak kira apa syarikat menghasilkan, kereta, motosikal atau mesin pemotong petrol untuk memberi. Di sini akan ada pengerjaan terbaik, dan komponen yang paling tersedia.

Alat ganti untuk model ini, anda boleh cari dengan mudah di Internet dan alat menjual kedai mudah untuk memberi. Ini adalah yang paling berpatutan dari segi pembaikan dan penyelenggaraan peralatan, harga yang sepenuhnya disamakan dengan kos alat ganti. Dengan cara ini, harga sebenarnya, satu-satunya kelemahan dalam model ini. Ya, bagi banyak orang akan kelihatan terlalu tinggi, tetapi cuba untuk mengira berapa banyak yang akan dibelanjakan untuk pengubahsuaian yang lain untuk tempoh tertentu, dan anda akan memahami bahawa 30 ribu untuk Honda tidak begitu banyak.

2 CAIMAN Athena 60S


Penyelesaian terbaik untuk pergerakan
Negara: Perancis
Harga purata: 89 990 gosok.
Penilaian (2019): 4.5

Syarikat Perancis CAIMAN telah menubuhkan dirinya sebagai pengeluar dalam khusus peralatan segmen premium.Model Athena 60S berguna di kawasan kecil, atau di mana kebolehlaksanaan tinggi diperlukan. Ciri khas pemotong - roda depan pada bingkai jauh. Reka bentuk ini meningkatkan kebolehtelapan, dan pelepasan rumput yang teratur menjadikannya "pereka" sejagat untuk pemotong rumput.

Ciri-ciri model:

 • Enjin Subaru EA 190V. Kuasa enjin - 5.5 hp Kelajuan putaran aci ialah 3600 revolusi per minit, dan jumlah silindernya ialah 190 cc. Ini adalah salah satu enjin yang paling berkuasa di segmen ini, yang segera menunjukkan orientasi pemotong ke kawasan yang sukar.
 • Geometri roda. Memimpin, roda belakang beberapa kali lebih besar daripada bahagian depan. Oleh itu, kedua-dua kebolehtelapan dan kelancaran meningkat. Bas percuma roda depan membolehkan anda menggunakannya di atas tanah dengan banyak benjolan, dan menjadikannya "SUV" di dunia pemakan
 • Fungsi mulsa tanah yang dilaksanakan. Dalam kes ini, penyingkiran rumput boleh sama ada ke belakang atau ke kiri atau ke kanan.
 • Lebar luas penangkapan permukaan yang dipotong. (51 cm vs 48 untuk Husqvarna LC 348)
 • Kurang minus - satu kelajuan sahaja. Untuk mengaturnya di bawah kadar individu adalah mustahil.

1 Husqvarna LC 348V


Pemotongan geometri terbaik
Negara: Sweden (dihasilkan di Poland)
Harga purata: 51 990 gosok.
Penilaian (2019): 4.8

Mesin pemotong ini menunjukkan prestasi yang tinggi dalam pemotongan kerana revs tinggi dan enjin yang kuat. Peranti ini dilaksanakan teknologi AFTech. Geometri bilah direka sedemikian rupa sehingga apabila mereka bergerak, pergolakan udara berlaku. Mereka menaikkan lapisan rumput, dan pemotongan lebih berkesan. Di samping itu, aliran udara menarik rumput ke dalam kotak pengumpulan. Tumbuh tumbuhan dipadatkan, dan tangki perlu dibersihkan lebih kerap. Mesin pemotong ini sesuai untuk pemangkasan tetap. Di mana anda perlu memotong tumbuhan yang tinggi, teknologi ini tidak mendedahkan kemungkinan penuh

Mempunyai pemotong rumput:

 • Kawalan kelajuan. Masalah dengan kebanyakan mesin pemotong adalah bahawa pengguna harus menolak peranti atau menjalankannya selepas itu. Terdapat kawalan kadar pemotongan. Untuk tujuan ini, Husqvarna menyampaikan teknologi AutoWalk 2.
 • Enjin yang kuat. Enjin proprietari yang digunakan Briggs & Stratton. Ia berbeza dengan permulaan yang mudah, dan kerja yang stabil.
 • Reka bentuk satu helaian menumbuk. Malah pemotong keluli menderita dalam sendi-sendi lambung akibat getaran dan batu hits. Kes Husqvarna LC 348V dibuat dari satu helai logam. Oleh itu, kemungkinan bahawa ia akan runtuh sangat kecil.
 • Tetapan fleksibel. Selain tahap pemotongan, ketinggian pemegang juga boleh laras.
 • Geometri roda bantuan. Pelindung pada roda di satu pihak menyediakan cengkaman tegar, dan di sisi yang lain - jangan tinggalkan lorong apabila memandu.

Pemotong roda terbaik pada enjin petrol

Pemandu beroda atau tangan adalah pelbagai rakan sejawat yang lebih maju. Mereka menggunakan enjin petrol untuk memutar bilah, tetapi mereka tidak bergerak sendiri. Untuk memindahkannya, anda perlu menekankan daya manual. Peranti tersebut menggunakan bahan api kurang, jarak roda mereka lebih mudah, dan mereka lebih mudah untuk beroperasi. Ini adalah pilihan yang ideal untuk mereka yang memerlukan gaya rambut jarang di tapak, jadi mereka bersedia untuk menghabiskan sedikit kekuatan dan tenaga untuk bekerja.

5 DDE LM 51


Model pelepasan sebelah padat
Negara: China
Harga purata: 13 200 gosok.
Penilaian (2019): 4.3

Pemotong petrol yang terbaik tidak perlu besar dan mengambil separuh garaj itu. Sebelum kita adalah model yang paling padat, dan ya, ia tidak boleh dipanggil yang terbaik dalam ciri teknikal, tetapi ia bodoh untuk mengharapkan banyak daripada bayi itu. Kebenaran perlu diperhatikan bahawa alat ini mengatasi tugas utamanya, dan jika anda mempunyai rumput kecil dan anda tidak perlu memotong dacha selama 12 ekar seminggu sekali, maka model ini adalah untuk anda.

Malangnya, pengeluar tidak berjaya menyesuaikan pemungut rumput ke dalam kes yang ringkas, oleh itu pemotong rumput dilengkapi dengan pelepasan sampingan. Iaitu, apabila memotong rumput, semua tumbuh-tumbuhan tidak dikumpulkan dalam beg khas atau petak, tetapi dibuang ke sebelah kanan alat. Mungkin, ini tidak begitu mudah, terutamanya apabila banyak kerja.Tetapi sekali lagi, ini bukan alat untuk rumah besar negara, tetapi untuk rumput kecil yang juga perlu dipotong dan dibersihkan.

4 Oleo-Mac G 44 PK COMFORT PLUS


Tahap getaran dan bunyi yang paling rendah. Ergonomik yang canggih
Negara: Itali (dihasilkan di China)
Harga purata: 23 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.3

Dan sekali lagi jenama dari Itali cerah. Rupa-rupanya, di negara ini mereka tahu banyak mengenai mengatur taman-taman dan taman-taman, dan kita hanya perlu menikmati peralatan mereka. Dalam model ini, pengilang telah memberi perhatian khusus kepada ergonomi. Walaupun ia bukan pemotong rumput sendiri, dan semasa operasi ia perlu ditolak secara berasingan, mudah untuk digunakan dan tidak perlu melakukan usaha yang penting.

Rahsia ini terletak pada susun atur bahagian yang berjaya dan ergonomik yang selesa. Pemegang berada di tempat yang betul, dan tidak perlu untuk mencapai tuil. Semuanya adalah yang paling mudah dan boleh diakses, dan ini bukan satu-satunya kelebihan alat ini. Pengilang juga memperhatikan pemungut, yang di sini terdiri daripada dua bahagian. Bahagian atas plastik, dan mempunyai perforasi, yang tidak termasuk kemungkinan kesesakan lalu lintas udara. Dan bahagian bawah kain itu, yang memudahkan proses menghilangkan beg dan pembebasan rumput terkumpul. Harga yang lebih berpatutan untuk pengeluar Eropah, juga akan dimaklumkan.

3 Viking MB 248


Penyelesaian yang hebat untuk kawasan kecil
Negara: Austria
Harga purata: 23 490 gosok.
Penilaian (2019): 4.3

Paparan pertama pada pemotong segera memberikan kad truf utama - kepadatan. Dan di mana padat, ada kebolehan. Bekerja di kawasan besar dengan MB 248 adalah sukar. Tetapi di rumput, di mana anda perlu bergerak di antara katil bunga dan mengelakkan lebam, seperti alat ini amat sesuai. Secara umum, selain berat badan rendah, reka bentuk cerah dan beg terkecil untuk mengumpul rumput (45 liter), peranti ini tidak jauh berbeza dengan orang lain. Tetapi di bawah ini kita akan mempertimbangkan ciri utamanya:

 • Bahan dan peralatan. Deca diperbuat daripada keluli. Dalam konfigurasi terdapat pisau pisau. Jenis beg lembut memudahkan pengurangan dan penyimpanan.
 • Enjin Briggs dan Stratton empat lejang yang popular digunakan. Oleh kerana berat badan rendah dan pangkalan sendiri, kuasa enjin mencapai rekod 3.5 hp.
 • Berat badan rendah. 28 kg bukan rekod, tetapi penunjuk yang baik untuk pemotong rumput padat.

2 Juara LM4215


Harga terbaik untuk banyak.
Negara: Amerika Syarikat (dihasilkan di China)
Harga purata: 12,100 rubles
Penilaian (2019): 4.6

Pemotong juara - peranti universal untuk rumah. Ia ringan, padat dan dilengkapi dengan enjin kuasa rendah. Walau bagaimanapun, pengeluar telah menyediakan keupayaan untuk memasang muncung untuk penyemburan tanah, dan menyediakan mesin dengan petunjuk yang baik baik dalam lebar dan ketinggian potong.

Ciri-ciri pemotong:

 • Fungsi yang meluas pada harga terendah. Untuk harga yang dinyatakan, pengilang menawarkan mesin pemotong rumput, yang lebih rendah dari Makita PLM4620 hanya pada lebar potongan (42 cm vs 46). Ketinggian potong - angka adalah sama.
 • Enjin kuasa rendah. Jumlah silinder hanya 99 cm3. Kuasa - 2 hp (Enjin 1.5 kali lebih lemah daripada penilaian peserta sebelumnya). Enjin sememangnya cukup untuk tugasnya, tetapi menggunakannya sebagai peranti profesional agak sukar.
 • Pemotong termudah semua. Menguruskannya akan mudah walaupun bagi seseorang tanpa latihan. Berat badannya hanya 22 kg. Peranan dimainkan oleh enjin yang lemah, dan jumlah tangki hanya 0,6 l., Dan penggunaan kain bukan plastik dalam pembuatan tas.

1 Hyundai L 4310


Semua peralatan dari satu jenama
Negara: Korea Selatan
Harga purata: 17 000 gosok.
Penilaian (2019): 4.9

Pemotong rumput sendiri bergerak lebih mudah dari segi operasi, tetapi mereka lebih mahal. Selalunya, mereka tidak masuk akal, dan model petrol biasa pada roda akan sesuai untuk memberi. Sebagai contoh, seperti Hyundai L 4310. Bermula dengan, ini adalah jenama yang popular, terkenal dengan gabungan harga berkualiti dan harga yang berpatutan. Kami melihat tanda harga, dan kualitinya dinyatakan dengan banyak ulasan positif di web.

Tetapi kelebihan utama di sini adalah set lengkap satu jenama. Ia sering berlaku bahawa pengeluar yang memberikan nama alat menghasilkan hanya sebahagian tertentu, seperti bingkai, dan enjin dipasang sepenuhnya berbeza. Akibatnya, sekiranya berlaku kerosakan, anda perlu menyodok banyak laman web dan kedai. Di sini segala-galanya adalah dari pengeluar yang sama. Syarikat Korea menghasilkan, tanpa pengecualian, semua butiran dalam mesin pemotong rumput ini dan dengan mencari alat ganti atau bahan habis anda tidak mempunyai masalah.

Undian popular - siapa pengilang terbaik pemotong rumput petrol?
Kami mengundi!
Jumlah undian: 702
Perhatian! Maklumat di atas bukan panduan untuk pembelian anda. Untuk sebarang nasihat, sila hubungi pakar!
Berita diedit redaktor - 20-06-2019

Tambah komen

  • bowtiesenyumketawamemerahsmileysantaisenyum
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesmemerahlegaberpuas hatisenyum
   mengenyitstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyestersenyummenciumstuck_out_tonguetidur
   bimbangfrowningkesakitanopen_mouthgrimacingkeliruhushed
   tanpa ekspresitidak terpakaisweat_smilepeluhkecewalelahpensive
   kecewadimalukantakutcold_sweatbersabarmenangisteruk
   kegembiraanterkejutmenjerittired_facemarahkemarahankemenangan
   mengantukyumtopengcermin mata hitamdizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthtidak bersalah

Penilaian

Bagaimana untuk memilih

Ulasan